Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dan nakon predsjednika Ive Josipovića danas je Plitvice posjetila i potpredsjednica Hrvatskog sabora Jadranka Kosor.


Kosor je s predsjednikom saborskog Odbora za ratne veterane Josipom Đakićem i predsjednikom Odbora za obranu Tomislavom Ivićem te predstavnicima braniteljskih udruga položila vijence pod spomen obilježje Josipu Joviću, prvom hrvatskom redarstveniku poginulom u Domovinskom ratu.

Vezani članci Jadranka Kosor (Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL) - 1 Kosor na suđenju Sanaderu: Mesić me tražio da skinem oznaku tajnosti s dokumentacije za izmjenu dioničarskog ugovora" Hrvatski političari i engleski jezik (Foto: Goran Stanzl/Matija Habljak/Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL) Predsjednica u Kninu govorila na engleskom, a mi smo se prisjetili političara koji muku muče sa stranim jezikom

>> 'Danas kada neki žele vratiti kotač povijesti, trebamo reći ne'

Kosor je na Plitvicama nekoliko puta istaknula kako na jučerašnju glavnu proslavu nije bila pozvana. 'Jučer nismo bili pozvani. Prijašnjih godina je to bila praksa, ali to je nevažno, kao što znate ovdje su predsjednici Odbora za ratne veterane i obranu i predstavnici udruga. Ja sam ovdje sada kao potpredsjednica Hrvatskog sabora. Nitko od nas nije pozvan, međutim, to je nevažno. Mi smo smatrali da je nužno, da je potrebno, osjećamo to prije svega kao svoju ljudsku dužnost, ovdje smo i kao bivši ministri hrvatskih branitelja i dakako da nam je ovdje mjesto', izjavila je Kosor. 

Na pitanje novinara da li se mogla izdići iznad tog protokola i svejedno doći jučer Kosor je ustvrdila da je bitno da su sada tu. 'Danas smo ovdje. Kao što znate prijašnjih godina je protokol bio drugačije sastavljen i nije važno, ne znam zašto to pitate, bitno je da smo ovdje', dodala je Kosor.