Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zazvonilo je školsko zvono i u Dalmaciji.


Zbog vrućina i turizma četiri obalne županije za tjedan dana su odgodile početak nastave, no i učenici s mora od danas su u klupama.

Vezani članci Učionica - 2 Nova školska godina donosi niz velikih promjena, pogledajte što se sve mijenja Radovan Fuchs Ministar Fuchs otkrio kada počinje nova školska godina i hoće li biti novih mjera za učenike

Od 110 tisuća učenika u sve četiri županije, čak ih je 59 tisuća u Splitsko-dalmatinskoj županiji. A tamo unatoč ukupnom porastu prvašića, opada broj prvašića u samom središtu Splita. Razlog su po svemu sudeći preskupi splitski stanovi zbog kojih mlade obitelji iseljavaju u predgrađa i obližnje gradove Solin, Kaštela, Trogir.

Početak nastave u Dalmaciji posebno su radosno dočekali šibenski učenici. Pritiskom na zvono, ministar Fuchs otvorio je nadograđenu zgradu Industrijsko-tehničke škole. 'Ono što je ključno i nužno i mlade ljude školovati i tako da mogu odgovoriti izazovima gospodarstva', rekao je ministar.

Solin je mali grad od 20 tisuća stanovnika ima čak 460 prvašića, a 9 puta veći grad Split 1900 prvašića. Susjedni Solin je već godinama bio pravo utočište za mlade obitelji iz Splita koje su tragale za jeftinijim kvadratima.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju