Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasilo se zvono

Usprkos vrućinama, i u Dalmaciji počela škola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zazvonilo je školsko zvono i u Dalmaciji.

Zbog vrućina i turizma četiri obalne županije za tjedan dana su odgodile početak nastave, no i učenici s mora od danas su u klupama.

Pročitajte i ovo Poskupio školski pribor Tko će i kako sve ovo platiti? Uskoro počinje škola, roditelji užasnuti cijenama: Pogledajte koliko košta najjeftinija, a koliko najskuplja varijanta školskog pribora Slika nije dostupna Čuvajmo ih, pazimo ih Evo koga će policija od ponedjeljka posebno kažnjavati!

Od 110 tisuća učenika u sve četiri županije, čak ih je 59 tisuća u Splitsko-dalmatinskoj županiji. A tamo unatoč ukupnom porastu prvašića, opada broj prvašića u samom središtu Splita. Razlog su po svemu sudeći preskupi splitski stanovi zbog kojih mlade obitelji iseljavaju u predgrađa i obližnje gradove Solin, Kaštela, Trogir.

Početak nastave u Dalmaciji posebno su radosno dočekali šibenski učenici. Pritiskom na zvono, ministar Fuchs otvorio je nadograđenu zgradu Industrijsko-tehničke škole. 'Ono što je ključno i nužno i mlade ljude školovati i tako da mogu odgovoriti izazovima gospodarstva', rekao je ministar.

Solin je mali grad od 20 tisuća stanovnika ima čak 460 prvašića, a 9 puta veći grad Split 1900 prvašića. Susjedni Solin je već godinama bio pravo utočište za mlade obitelji iz Splita koje su tragale za jeftinijim kvadratima.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene