Obavijesti Video Pretražite Navigacija
obuzele ga emocije

Premijer Plenković: "Uspjeli smo zajedno. Ostvarili smo hrvatski san"

Svečana ceremonija otvorenja Pelješkog mosta okupila je cijeli državni vrh. Među ostalima, govor je ondje održao premijer Andrej Plenković.

Svečana ceremonija otvorenja Pelješkog mosta okupila je cijeli državni vrh. Među ostalima, ondje su bili predsjednik Republike Zoran Milanović, predsjednik Sabora Gordan Jandroković te premijer Andrej Plenković koji je održao govor.

"Obuzimaju me osjećaji radosti, ponosa i zahvalnosti. Ovo je projekt generacije, projekt ponosa. Ponosa zbog toga što smo dio generacije koja je ostvarila ovako veliki čin - čin spajanja hrvatskog teritorija, spajanja juga Hrvatske, južnog dijela Dubrovačko-neretvanske županije sa ostatkom zemlje", ponosno je istaknuo Plenković.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povijesni dan Pelješki most je otvoren, fešta na jugu trajala cijelu noć: Frigale se srdele, okreću janjci

Pročitajte i ovo Krila oluje iznad Pelješkog mosta - 4 wooow! FOTO/VIDEO Spektakularan prizor: Pogledajte prelet Krila Oluje nad Pelješkim mostom

Dodao je kako se radi o potezu koji je u ravnini "onih ključnih trenutaka koje su nam priuštili hrvatski branitelji kada se oslobađala Hrvatska, kada se kreirala hrvatska sloboda".

"Ovo je potez generacije koji dolazi u trenutku kada smo znali iskoristiti ono za što smo se zalagali proteklih tridesetak godina", poručio je Plenković.

"Realizirali smo ovaj projekt - skladno"

Premijer Andrej Plenković poručio je kako je čitav projekt realiziran skladno.

"Skladno u pogledu političke volje i odlučnosti da ga realiziramo. Skladno u pogledu prekrasnog projekta u arhitektonskom, građevinskom i izvedbenom pogledu. Skladno u smislu korištenja članstva u Europskoj uniji na najbolji i najučinkovitiji način, na načelu modernog suverenizma, gdje realiziramo naše strateške ciljeve koristeći naš osnaženi položaj", rekao je Plenković.

Plenković je rekao kako se radi o projektu koji "nas je na fascinantan način povezao sa Kinom", ali i da su ovome pridonijeli i drugi izvođači.

"Uspjeli smo zajedno. Ostvarili smo hrvatski san. Budimo sretni da će oni koji će koristiti ovaj most dati svoj doprinos ekonomskom razvoju Hrvatske, boljoj prometnoj povezanosti, boljim prihodima od turizma, a iznad svega kvalitetnijem životu ljudi koji žive u južnom dijelu Dubrovačko-neretvanske županije. Veselim se što smo ovako veličanstveno obilježili ovaj povijesni dan", zaključio je Plenković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene