Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon godina praznih obećanja

Hoće li konačno doći kraj ovoj velikoj sramoti? Uskoro bi trebali početi radovi na jedinoj školi koja nije obnovljena još od rata

Vukovarska škola Nikole Andrića (Foto: Dnevnik.hr) - 4
Vukovarska škola Nikole Andrića (Foto: Dnevnik.hr) - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Vukovarska škola Nikole Andrića (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Vukovarska škola Nikole Andrića (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vukovarska škola Nikole Andrića (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Vukovarska škola Nikole Andrića (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Vukovarska škola Nikole Andrića (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Vukovarska škola Nikole Andrića (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vukovarska škola Nikole Andrića (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/4 >>
Sustav je sve svoje loše strane pokazao na primjeru vukovarske osnovne škole Nikole Andrića. Naime, ta je škola ostala jedina neobnovljena nakon Domovinskog rata, a sada bi u roku od tri mjeseca mogla dočekati bagere i radnike.

Objavljen je javni natječaj za izvođača radova vukovarske škole Nikole Andrića, a dio sredstava za obnovu dati će i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Rok za završetak radova je godinu i pol.

Pročitajte i ovo Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu Osnovna škola Nikole Andrića u Vukovaru - 4 NEPLANIRANI TROŠKOVI Vukovarska škola još uvijek čeka obnovu nakon Domovinskog rata: "Prestali smo se nadati, ovo je sramota"

Kamere Nove TV već godinama prate obećanja brojnih ministara. Dok su se oni izmjenjivali, obećanja su ostajala, a škola postajala sve derutnija.

"Nama od prvog razreda obećavaju da će obnovit, ali ništa. Svi su nam obećavali, od nastavnika do bilo koga", rekla je učenica vukovarske škole 2016. godine, kada je Predrag Šustar bio ministar obrazovanja.

Šustar je u travnju 2016. godine rekao da će obnova biti završena u najkraćem mogućem roku.

"Bilo bi idealno da u iduću školsku godinu krenemo s novom školom, ali to teško možemo očekivati. Bio bih jako sretan kad bi one tamo godine bilo sve spremno. Ako zaribam negdje, dobro me ošpotite, dobro me podsjetite", rekao je Šustar 17. travnja 2016. godine.

Ništa drugačije obećanje nije davao ni ministar Pavo Barišić, koji je u svibnju 2017. godine rekao da se počinje s radovima.

"Mi smo se dogovorili da ćemo zajedno s osnivačem iz postojećih sredstava naći načina da se započne s obnovom. Za nekoliko mjeseci se vidimo i u Vukovaru u ovoj školi", 26. svibnja 2017. godine rekao je bivši ministar obrazovanje Pavo Barišić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene