Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U vrlo teškoj situaciji nalazi se 11 članova posade broda 'Istra, među kojima i Hrvati, koji su usidreni već treći tjedan u alžirskoj luci.


Brod, u vlasništvu slovenske kompanije iz Kopra, ostao je bez goriva i novca. Dozvolu za plovidbu imaju, ali na kopno se ne smiju iskrcati. Brodovlasnik priznaje financijske probleme. Oni tvrde da im se više ni ne javlja.

Vezani članci Brod AP Dubrava (Foto: Atlantska plovidba) Atlantska plovidba: "Ugušili su se zbog isparavanja plinova dok su ispirali tank otpadnih voda" Slika nije dostupna DRAMA NA BRODU 'Istra': 'Danima smo bez hrane, gazda se ne javlja'

>> Hrvatski mornari 'zarobljeni': Nemaju goriva za plovidbu, ostaju bez hrane

'Zadnjih 10 dana smo bili na špagetama i riži. Sad nemamo ni to više, samo imamo vodu i kruh', rekao je Petar Perović, član posade. 'Imam obavezu da šutim dok se stvar ne riješi. Ne smijem biti bijesan, jer ovdje radim što najbolje mogu', rekao je Zvonimir Adrijanić, zapovjednik broda 'Istra'.

'Nažalost, s njegovim brodovima imamo dugogodišnje probleme, posebno s načinom plaćanja posade, koji je uvijek bio u zakašnjenju', rekao je Predrag Brazzoduro iz Sindikata pomoraca Hrvatske.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook