Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dom zdravlja Osijek

Uređuju stanove kako bi ih ponudili liječnicima uz zaposlenje: "To nam je jedan od aduta"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz osječkog Doma zdravlja doznaje se kako kreće akcija opremanja dva stana u njihovom vlasništvu.

Cilj uređivanja stanova je - ponuditi ih uz posao liječnika u Domu zdravlja Osijek. Tamo to smatraju adutom koji će privući kandidate, piše Glas Slavonije.

"Naš plan je urediti i opremiti dva stana koja se nalaze u vlasništvu Doma zdravlja Osijek. Jedan se nalazi na Vijencu Ivana Česmičkog, u gradskoj četvrti Novi grad i u jako je lošem stanju te u njemu već dugi niz godina nitko ne boravi. Svjesni smo da ćemo morati uložiti dosta sredstava kako bi ga osposobili za stanovanje. Drugi se nalazi u sklopu zgrade Doma zdravlja na Jugu II i u njemu je donedavno živjela jedna djelatnica pa je tom objektu potrebno samo manje osvježenje. Ove stanove onda ćemo ponuditi liječnicima uz posao u Osijeku i to kao jedan od aduta da dođu raditi upravo u našu ustanovu", kazao je ravnatelj Doma zdravlja Osijek Mato Lukić.

Osim toga, Lukić navodi kako će zatražiti dodatna sredstva za obnovu zdravstvenih stanica u Višnjevcu, Tenji, Erdutu i Laslovu. "Što se tiče opreme interijera, tu smo jako dobri i odlično smo opremljeni, ali općenito stanje spomenutih objekata je prilično loše i na tom polju ćemo morati dosta ulagati sredstava. Međutim, dobra vijest je po pitanju stručnog kadra, jer dobili smo jednu doktoricu dentalne medicine, odnosno uspostavljamo tim dentalne medicine u Tenji, jer se jedna naša doktorica odlučila vratiti iz Zagreba", dodao je.

Kako se doznaje, Domu zdravlja Osijek odobrena su sredstva za obnovu zgrada u skladu s energetskom učinkovitosti. U Slavoniji i Baranji posljednjih godina problem odljeva i manjka zdravstvenih djelatnika postaje sve veći.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene