Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treće izmještanje

Ured Kolidne Grabar-Kitarović od četvrtka u Vukovaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svoj boravak na istoku Hrvatske predsjednica počinje u četvrtak odavanjem počasti svima koji su svoj život dali za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak odlazi na istok Hrvatske, odnosno u Vukovar u koji će privremeno izmjestiti svoj Ured te tamo u petak, 15. siječnja, održati i prijam u u prigodi obilježavanja uspješne mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja i Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Pročitajte i ovo Predrag Matić Revitalizacija istoka Matić iz Vukovara poručio: "Ovako više ne može, Slavonija nije zadnja rupa na svirali" Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

Svoj boravak na istoku Hrvatske predsjednica počinje u četvrtak odavanjem počasti svima koji su svoj život dali za slobodnu i neovisnu Hrvatsku kod Križa na ušću Vuke u Dunav, a nakon toga će svečanim dizanjem zastave ispred zgrade Vukovarsko-srijemske županije biti otvoren njezin privremeni Ured, potvrđeno je Hini s Pantovčaka.

Ovo je treći put da Predsjednica izmješta svoj ured izvan Zagreba. Ured je, naime, tijekom ljeta bila izmjestila u Split i Pulu.

Tijekom četvrtka Grabar-Kitarović sastat će se s čelnim ljudima Vukovarsko-srijemske županije te tamošnjih gradova i općina. Razgovarat će i s nadbiskupom đakovačko-osječkim Đurom Hranićem, rektorom sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Željkom Turkaljem i dekanom Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru Mirkom Smoljićem, a primit će i građane.

Slijedi posjet Udruzi osoba s invaliditetom "Bubamara" kojoj će predati ček s novcem prikupljenim u donatorskoj večeri održanoj u Chicagu prilikom njezinog nedavnog radnog posjeta SAD-u, te posjet vinkovačkoj Udruzi hrvatskih brojnih obitelji "8+".

U petak, 15. siječnja, predsjednica će najprije održati sastanak s ratnim zapovjednicima Grada Vukovara. Nakon toga posjetit će udrugu Osijek Software City čiji su članovi početkom 2012. pokrenuli projekt kojim gradske IT tvrtke djeluju prema lokalnoj zajednici, a posjetit će i Luku Vukovar, najvećeg i ovlaštenog koncesionara na lučkom području Vukovara koji se jedini bavi prekrcajem generalnih i rasutih tereta.

Slijedi prijam u prigodi obilježavanja uspješne mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja i Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske kojem će nazočiti predstavnici diplomatskog zbora, sudionici procesa mirne reintegracije, predstavnici državnog i političkog vrha te političkog života Vukovarsko-srijemske županije.

U subotu 16. siječnja, hrvatska predsjednica obići će Memorijalno dokumentacijski centar Domovinskog rata, a zatim se u Otoku sastati s gradonačelnikom Josipom Šarićem i posjetiti tvornicu Furnir, tvrtku osnovanu kao greenfiled investiciju, koja proizvodi furnir od 2011. godine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene