Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KORUPTIVNI SKANDAL

Uprava Hrvatskih šuma o privođenju Jakupčića: "Ovo nam je napravilo korporativnu štetu"

Uprava Hrvatskih šuma oglasila se o uhićenju predsjednika Krunoslava Jakupčića, koje je dio velike akcije MUP-a.

Član uprave Hrvatskih šuma Igor Fazekaš kazao je u petak da je jutrošnje privođenje predsjednika uprave Krunoslava Jakupčića napravilo korporativnu štetu, ali da sigurno neće utjecati na poslovanje Hrvatskih šuma, koje rade normalno.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“ Ilustracija Razotkriveni su Uhićeni načelnik općine i još šest osoba zbog sumnji u korupciju i kriminal: Razotkrila ih aplikacija

"Očekujemo da insititucije odrade svoj posao u skladu s propisima i možemo poručiti građanima i djelatnicima Hrvatskih šuma da nesmetano radimo. Ovo nam je napravilo korporativnu štetu, ali to neće utjecati na naše poslovanje", kazao je Fazekaš u izjavi ispred sjedišta Hrvatskih šuma.

Potvrdio je da je Jakupčić jutros priveden, ali kazao i da članovi uprave nisu razgovarali s djelatnicima koji su jutros bili u Hrvatskim šumama, pa ne znaju razloge takvoga postupanja.

"Prema informacijama koje smo pročitali na portalima, da se naslutiti da navedena tema nema veze s gospodarenjem šumama, nego da se radi o jednom projektu vezanom za bivšu upravu Hrvatskih šuma", kazao je.

MUP je potvrdio da su od petka rano ujutro u tijeku uhićenja državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti i gospodarske kriminaliteta s obilježjima korupcije.

Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) započeo je u petak rano ujutro na području Zagreba, Splita, Knina i Gračaca s realizacijom višemjesečnog kriminalističkog istraživanja, priopćila je glasnogovornica MUP-a Marina Mandić.

Sve o velikoj akciji policije možete pratiti OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene