Uprava Hrvatskih šuma oglasila se o uhićenju predsjednika Krunoslava Jakupčića, koje je dio velike akcije MUP-a.


Član uprave Hrvatskih šuma Igor Fazekaš kazao je u petak da je jutrošnje privođenje predsjednika uprave Krunoslava Jakupčića napravilo korporativnu štetu, ali da sigurno neće utjecati na poslovanje Hrvatskih šuma, koje rade normalno.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Velika akcija policije: Masovna uhićenja u Hrvatskoj i Sloveniji, pali krijumčari velikih količina droge Mario Gerstner (Foto: Dnevnik.hr) Dio uhićenika već na ispitivanju, odvjetnik Seferovića kaže da očekuje određivanje istražnog zatvora

"Očekujemo da insititucije odrade svoj posao u skladu s propisima i možemo poručiti građanima i djelatnicima Hrvatskih šuma da nesmetano radimo. Ovo nam je napravilo korporativnu štetu, ali to neće utjecati na naše poslovanje", kazao je Fazekaš u izjavi ispred sjedišta Hrvatskih šuma.

Potvrdio je da je Jakupčić jutros priveden, ali kazao i da članovi uprave nisu razgovarali s djelatnicima koji su jutros bili u Hrvatskim šumama, pa ne znaju razloge takvoga postupanja.

"Prema informacijama koje smo pročitali na portalima, da se naslutiti da navedena tema nema veze s gospodarenjem šumama, nego da se radi o jednom projektu vezanom za bivšu upravu Hrvatskih šuma", kazao je.

MUP je potvrdio da su od petka rano ujutro u tijeku uhićenja državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti i gospodarske kriminaliteta s obilježjima korupcije.

Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) započeo je u petak rano ujutro na području Zagreba, Splita, Knina i Gračaca s realizacijom višemjesečnog kriminalističkog istraživanja, priopćila je glasnogovornica MUP-a Marina Mandić.

Sve o velikoj akciji policije možete pratiti OVDJE.