Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Klapsko pjevanje dobilo veliko priznanje

Klapsko pjevanje uvršteno na listu UNESCO-a!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sedmom sastanku Međuvladinog odbora za nematerijalnu kulturnu baštinu, koji se održava u Parizu od 3. do 7. prosinca, posebno stručno tijelo podnijelo je prijedlog da se klapsko pjevanje upiše na Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. Taj je prijedlog danas jednoglasno prihvaćen, čemu je prisustvovalo hrvatsko izaslanstvo u sastavu predstavnika Ministarstva kulture, Hrvatskog povjerenstva za UNESCO i Stalnog predstavništva RH.

Nakon donesene odluke hrvatsko izaslanstvo zahvalilo je Međuvladinom odboru što je prepoznalo klapsko pjevanje kao iznimnu baštinu svijeta. U slavljeničkom duhu, naše je izaslanstvo priredilo iznenađenje predstavnicima više od 650 zemalja članica Konvencije pustivši kratki program klapskih pjesama koji je pripremilo Ministarstvo kulture. Do kraja će se dana u UNESCO-u nastaviti prigodni i spontani program klapskog pjevanja, u čast ovom priznanju.

Pročitajte i ovo Petra Buljan, novinarka Raspuštanje Sabora U sjedištu SDP-a sastali se Benčić i Grbin, prosvjedi oporbe se šire? Reporterka Dnevnika Nove TV: "Inicijativa je osuđena na propast" Andrej Plenković Komentirao i Ministarstvo kulture Plenković uzvratio Milanoviću: "Nastavlja voditi halucinirajuću politiku, ima proruski narativ i šteti Hrvatskoj"

Ovom odlukom Međuvladinog odbora za nematerijalnu kulturnu baštinu, Republika Hrvatska na svjetske je popise nematerijalne kulturne baštine dodala još jedno nematerijalno kulturno dobro te tako dosegla broj od 12 dobara upisanih na UNESCO-v Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene