Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako funkcionira HAC

Unaprijeđen, a ima opomenu pred otkaz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatske autoceste Održavanje i naplata cestarine postavile su za

Novi voditelj Tehničke jedinice održavanja Sveti Rok je Tomislav Bišćanin koji ima upozorenje pred otkaz jer je za radnog vremena, dok je padala ledena kiša, bio u kafiću umjesto na terenu.

Pročitajte i ovo Požar u Turnju - 1 Policija istražuje detalje Buknuo požar u kafiću uz kuću: Vatrogasac slomio nogu na intervenciji Screenshot Požar u zgradi VIDEO Vatrogasci gasili požar u Zagrebu, doznali smo detalje

Hrvatske autoceste Održavanje i naplata cestarine postavile su Tomislava Bišćanina za voditelja Tehničke jedinice održavanja Sveti Rok. Međutim, Bišćanin iz 2008. godine, kad je bio ophodar na autocesti u TJO-u Brinje, ima upozorenje pred otkaz od tadašnjeg predsjednika uprave HAC-a Marija Crnjaka jer je za radnog vremena, dok je padala ledena kiša, bio u kafiću, a ne na terenu, piše Večernji list.

U obrazloženju upozorenja navodi se da je Bišćanin za radnog vremena u noći sa 17. na 18. prosinca 2007. godine, dok su padali ledena kiša i snijeg, i kad je on morao stalno biti prisutan na dionici autoceste proveo jedan sat i 20 minuta u caffe baru Autobar te da nije obavljao poslove ophodnje, a time, dakle, nije izvršavao ni obveze ugovora o radu. On je negirao da je to vrijeme proveo u kafiću.

Preminula i četvrta žrtva: Krenula serija uhićenja u HAC-u zbog nesreće kod Krpana

Čini se, piše list, da novi voditelj nema ni formalne uvjete za to radno mjesto jer je do kraja 2012. godine bio ophodar, a tada je postavljen za voditelja TJO-a Brinje. Naime, za mjesto voditelja potrebno je minimalno trogodišnje iskustvo na rukovodećim mjestima, Bišćanin takvog iskustva sad ima oko godinu dana, a nije ga uopće imao kad je postavljen za voditelja u Brinju.

U HAC-ONC-u kažu da Bišćanin ima 11 godina radnog staža i kako se u HAC-u zaposlio 2003. na poslovima ophodara, a da od 1. studenog 2012. obavlja poslove voditelja pravca TJO-a Brinje. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene