Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon duge i teške bolesti

Umro general HV-a Ivo Jelić, prvi zapovjednik 4. gardijske brigade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
General-bojnik Ivo Jelić odlikovan je Redom kneza Domagoja s ogrlicom i Spomenicom domovinskog rata.

Umirovljeni general-bojnik Hrvatske vojske (HV) Ivo Jelić, koji je bio prvi zapovjednik 4. Gardijske brigade, nakon duge i teške bolesti umro je u 75. godini, izvjestili su u srijedu iz Udruge veterana 4. gardijske brigade.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ratni zločin u Trpinji Osuđen na 20 godina: Mučili civile, tjerali ih da pjevaju četničke pjesme i pasu travu pa ih strijeljali MIG-21 Hrabri pothvat Prošle su 32 godine: Borović je već izgubio nadu i htio iskočiti iz aviona kojemu je ponestajalo goriva kada je uočio bljesak

General-bojnik Jelić bio je jedan od osnivača 4. Gardijske brigade a na dužnost zapovjednika te proslavljene hrvatske brigade u Domovinskom ratu imenovan je na dan njezina utemeljenja, 28. travnja 1991. godine. Na toj je dužnosti bio do 3. lipnja 1992. godine.

Nakon toga prelazi u Hrvatsku ratnu mornaricu (HRM gdje) gdje od lipnja 1992. do 9. siječnja 1993. godine obnaša dužnost savjetnika zapovjednika HRM-a za KoV. Po završetku te dužnosti odlazi u mirovinu u činu general bojnika HV-a.

General-bojnik Ivo Jelić odlikovan je Redom kneza Domagoja s ogrlicom i Spomenicom domovinskog rata.

Pokopni oproštaj obavit će se u subotu, 9. siječnja ove godine na splitskom gradskom groblju Lovrinac, navode iz Udruge. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene