Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Umrla Ana Rukavina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ana Rukavina, novinarka Vjesnika koja se u Kliničkome bolničkom centru 'Zagreb', na Rebru, liječila od leukemije, danas je preminula, izvijestila je njezina redakcija.

Ana Rukavina rodila se 28. ožujka 1977. godine u Zagrebu, gdje je završila osnovnu školu i Centar za kulturu u Križanićevoj ulici. Studirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti, gdje je diplomirala 12. listopada 2001. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MUP i Zaklada Rukavina za pomoć oboljelima od leukemije i limfoma Slika nije dostupna Zamrznuta prva krv iz pupkovine

U ožujku 2002. počela je raditi u gradskoj rubrici Vjesnika, nakon što je uredniku gradske rubrike kazala: 'Uredniče, silno želim biti novinarka, i ništa više.' S istim žarom, uvijek vedra i puna entuzijazma, Ana je odlazila na svaki novinarski zadatak u gradskoj rubrici, pa i poslije, kada se preselila u Šibenik, gdje se udala i nastavila raditi kao dopisnica Vjesnika, ističu njezini kolege iz redakcije.

Sredinom 2005. godine završila je u bolnici s dijagnozom leukemije. Liječila se šest mjeseci na Odjelu za transplantaciju koštane srži na KBC-u na Rebru i počela se oporavljati, no u listopadu ove godine bolest se vratila.

Kako je najavljena i mogućnost odlaska na liječenje u SAD ili nabava skupih lijekova - imunosupresiva koji nisu dostupni našem tržištu, Ana se najbližim prijateljima pismom obratila za pomoć, najavljujući već tada kako joj je najveća životna želja da taj novac - ako ne bude potreban za njezino liječenje - bude iskorišten za osnutak baze matičnih krvnih stanica i registra potencijalnih donora koštane srži.

Anino pismo i njezina želja ubrzo su odjeknuli Hrvatskom.

'U ime Anine obitelji i redakcije Vjesnika najiskrenije zahvaljujemo svima koji su se uključili u akciju prikupljanja pomoći za našu kolegicu.

Novac prikupljen u toj akciji preusmjerit će se na račun Hrvatske udruge 'Leukemija i limfomi', za osnutak banke matičnih stanica. S Aninom željom u mislima nastavit ćemo tu akciju', ističu njezini kolege iz Vjesnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene