Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ana Rukavina, novinarka Vjesnika koja se u Kliničkome bolničkom centru 'Zagreb', na Rebru, liječila od leukemije, danas je preminula, izvijestila je njezina redakcija.


Ana Rukavina rodila se 28. ožujka 1977. godine u Zagrebu, gdje je završila osnovnu školu i Centar za kulturu u Križanićevoj ulici. Studirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti, gdje je diplomirala 12. listopada 2001. godine.

Vezani članci Slika nije dostupna Za Zakladu Ana Rukavina prikupljeno 800.000 kuna Slika nije dostupna MUP i Zaklada Rukavina za pomoć oboljelima od leukemije i limfoma

U ožujku 2002. počela je raditi u gradskoj rubrici Vjesnika, nakon što je uredniku gradske rubrike kazala: 'Uredniče, silno želim biti novinarka, i ništa više.' S istim žarom, uvijek vedra i puna entuzijazma, Ana je odlazila na svaki novinarski zadatak u gradskoj rubrici, pa i poslije, kada se preselila u Šibenik, gdje se udala i nastavila raditi kao dopisnica Vjesnika, ističu njezini kolege iz redakcije.

Sredinom 2005. godine završila je u bolnici s dijagnozom leukemije. Liječila se šest mjeseci na Odjelu za transplantaciju koštane srži na KBC-u na Rebru i počela se oporavljati, no u listopadu ove godine bolest se vratila.

Kako je najavljena i mogućnost odlaska na liječenje u SAD ili nabava skupih lijekova - imunosupresiva koji nisu dostupni našem tržištu, Ana se najbližim prijateljima pismom obratila za pomoć, najavljujući već tada kako joj je najveća životna želja da taj novac - ako ne bude potreban za njezino liječenje - bude iskorišten za osnutak baze matičnih krvnih stanica i registra potencijalnih donora koštane srži.

Anino pismo i njezina želja ubrzo su odjeknuli Hrvatskom.

'U ime Anine obitelji i redakcije Vjesnika najiskrenije zahvaljujemo svima koji su se uključili u akciju prikupljanja pomoći za našu kolegicu.

Novac prikupljen u toj akciji preusmjerit će se na račun Hrvatske udruge 'Leukemija i limfomi', za osnutak banke matičnih stanica. S Aninom željom u mislima nastavit ćemo tu akciju', ističu njezini kolege iz Vjesnika.