Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Umirovljenicima druga rata duga do Božića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada će umirovljenicima podmiriti drugu ratu duga u prosincu, prije Božića, najavio je premijer Ivo Sanader nakon današnjeg sastanka s kardinalom Vinkom Puljićem.

Vlada je odlučila da se Plivine dionice u vlasništvu države prebace u imovinu Umirovljeničkog fonda za isplatu druge rate duga umirovljenicima jer taj novac nije osiguran kroz privatizaciju HT-a, kazao je Sanader.

Pročitajte i ovo Ilustracija objavio HZMO Dio umirovljenika trlja ruke: Počinje isplata dodatka, objavljeno kada Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu"

Taj se novac trebao osigurati privatizacijom HT-a, koja dosad nije obavljena jer su prethodne Vlade u prvoj i drugoj privatizaciji Telekoma propustile definirati kome to pripada, rekao je.

Neću dopustiti da Vlada dođe u situaciju da hrvatski umirovljenici ne dobiju isplatu duga koji zaslužuju, istaknuo je Sanader podsjetivši da im to pravo pripada prema Ustavnom zakonu i odluci Ustavnog suda, te Zakonu o umirovljenicima koji je usvojen u Saboru na prijedlog Vlade i uz potporu koalicijskih partnera.

Komentirajući nezadovoljstvo predsjednika Hrvatske stranke
umirovljenika (HSU) Vladimira Jordana tom odlukom, Sanader je poručio partnerima iz HSU-a da, ako nisu suglasni s time, kažu što je alternativa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene