Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada će umirovljenicima podmiriti drugu ratu duga u prosincu, prije Božića, najavio je premijer Ivo Sanader nakon današnjeg sastanka s kardinalom Vinkom Puljićem.


Vlada je odlučila da se Plivine dionice u vlasništvu države prebace u imovinu Umirovljeničkog fonda za isplatu druge rate duga umirovljenicima jer taj novac nije osiguran kroz privatizaciju HT-a, kazao je Sanader.

Vezani članci Novac, ilustracija Bačić tvrdi da su mjere za očuvanje radnih mjesta bile izdašne: "Vlada je jako puno učinila" Slika nije dostupna Dionice HT-a za isplatu duga umirovljenicima

Taj se novac trebao osigurati privatizacijom HT-a, koja dosad nije obavljena jer su prethodne Vlade u prvoj i drugoj privatizaciji Telekoma propustile definirati kome to pripada, rekao je.

Neću dopustiti da Vlada dođe u situaciju da hrvatski umirovljenici ne dobiju isplatu duga koji zaslužuju, istaknuo je Sanader podsjetivši da im to pravo pripada prema Ustavnom zakonu i odluci Ustavnog suda, te Zakonu o umirovljenicima koji je usvojen u Saboru na prijedlog Vlade i uz potporu koalicijskih partnera.

Komentirajući nezadovoljstvo predsjednika Hrvatske stranke
umirovljenika (HSU) Vladimira Jordana tom odlukom, Sanader je poručio partnerima iz HSU-a da, ako nisu suglasni s time, kažu što je alternativa.