Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U tri dana megapopularnog Ultra Europe festivala na Poljudu splitski liječnici i timovi hitne pomoći imali su 200 intervencija.


Trećeg i završnog dana Ultra festivala Europe liječnici splitske Hitne medicinske pomoći i njihove kolege u KBC-u Split intervenirali su 61 puta, a u tri dana trajanje festivala medicinska je pomoć pružena 200 puta, doznaje se od ravnatelja Hitne medicinske pomoći Lea Luetića.

Vezani članci Branko Šerić Zavadlavov odvjetnik najavio žalbu: "Da se ja sa sutkinjom prepucavam? Ispričavam se, sad zvučim kao Plenković" Kandidati za gradonačelnika Splita Od pjevača do znanstvenika - sve je žešća utrka za gradonačelničku fotelju: Pitali smo kandidate tri ključna pitanja o budućnosti Splita

Timovi su noćas intervenirali u 30 slučajeva na Poljudu, a 22 u gradu, a devet je osoba samo zatražilo pomoć u ambulanti. Jedna je osoba zbog agresivnosti zadržana na Odjelu psihijatrije, a dr. Luetić dodaje kako je u tri dana devet osoba hospitalizirano na Psihijatriji.

VIDEO Ultra magnet turistima svih zemalja

"Za tri dana održavanja ovoga festivala zbrinuli smo oko 200 pacijenata. Odradili smo 130 intervencija na stadionu, izvan stadiona 40, a u samom gradu 30. Nismo iznenađeni tim brojkama. Takvo što smo i očekivali s obzirom na broj ljudi koji je bio na festivalu", rekao je za dr. Luetić.

Kako je dodao, procjene su radili na temelju prošlogodišnjeg iskustva. Pripreme za sljedeću radit će na temelju ovogodišnjeg iskustva kada je Zavod za Hitnu medicinu u stanje pripravnosti stavio četiri tima I., u kojem su liječnik, vozač i tehničar, te jedan tim II., kojeg čine dva medicinska tehničara od kojih jedan i vozač kola Hitne pomoći. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook