Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Podnesene su odgovarajuće prijave zbog ukupno 276 prekršaja iz Zakona o sprječavanju zlouporabe droga, 33 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, devet prekršaja iz Zakona o oružju, te kaznene prijave protiv 10 osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.


Na splitskom festivalu elektronske glazbe "Ultra Europe 2015" policija je, uglavnom zbog droge, privela čak 300 osoba, a odmah je naplatila i gotovo 450 tisuća kuna kazni za razne prekršaje, doznaje se u MUP-u.

Vezani članci Ilustracija "Stani, pucat ću!" Mladić usred bijela dana hodao Splitom s noževima u ruci, pogledajte snimku policijske potjere Sudar u Splitu Splitska policija traži svjedoke prometne nesreće: Teške ozljede zadobili pješak i dijete

Od 300 privedenih 170 je stranih državljana. "Podnesene su odgovarajuće prijave zbog ukupno 276 prekršaja iz Zakona o sprječavanju zlouporabe droga, 33 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, devet prekršaja iz Zakona o oružju, te kaznene prijave protiv 10 osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama", izvijestio je MUP na svojoj internetskoj stranici.

Ultra Europe party ujedinio partijanere diljem svijeta

Tijekom festivala na poljudskom stadionu oduzeto je gotovo 150 grama marihuane, 1572 komada ecstasyja, 15 grama ecstasyja, 109,7 grama amfetamina, 14 grama hašiša, pet komada LSD-a, 7,6 grama kokaina, 80,2 grama MDMA, pet grama heroina i osam grama metadona.

Protiv jedne osobe podnesena je kaznena prijava zbog krivotvorenja novca, nakon što je pronađeno šest krivotvorenih novčanica od 1000 kuna i jedna krivotvorena novčanica od 500 kuna, od kojih je jedna stavljena u optjecaj.

"Prije, za vrijeme i nakon održavanja festivala nisu zabilježeni značajniji događaji, odnosno nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većeg obimu, niti ugrožavanja sigurnosti građana. Oštećena su četiri autobusa, dok nije bilo oštećenja druge imovine. Odmah je naplaćeno ukupno 446.653 kuna novčanih kazni za prekršaje", kažu u policiji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook