Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Važna odluka

Uljanik: Nadzorni odbor u srijedu odlučuje o novom investitoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadzorni odbor Uljanik grupe trebao bi u srijedu, nakon što o tome izvijesti sindikate koji djeluju unutar pulskog brodogradilišta, donijeti odluku o novom investitoru koji će sudjelovati u planu restrukturiranja Uljanika, potvrdilo je u utorak navečer vodstvo pulskog brodogradilišta.

Naime, nakon što je iz Uljanika priopćeno da je dubinska analiza za moguće investitore u procesu dokapitalizacije i službeno završena u petak, 23. ožujka, te da su u roku u kojem je to bilo predviđeno interes za ulazak u pulsko brodogradilište i sudjelovanje u procesu restrukturiranja dostavljanjem obvezujućeg pisma namjere potvrdila tri potencijalna ulagača, u srijedu bi trebala biti donesena i odluka o novom investitoru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prve odluke Nova uprava Uljanika očekuje pomoć Vlade pri isplati zaostalih plaća: "Pomogli s dvije plaće, mogu i s trećom" Slika nije dostupna Stiglo mišljenje Europske Komisije Završena priča: 3. maj više ne smije dobiti ni kunu državnih potpora?

"U cijeloj toj priči treba biti oprezan. Mi ćemo u srijedu i službeno doznati koji su investitori u igri, no nama je od iznimne važnosti da se zadrži što više brodogradnje i što više radnih mjesta. Sindikati će se uključiti u izradu plana restrukturiranja zajedno s Vladom i novim investitorom", poručio je povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske Dino Šverko u Uljaniku.

Zasad je sigurno da se među obvezujućim ponudama našla ponuda tvrtke Kermas Energije s obzirom na to da je njezin vlasnik Danko Končar to potvrdio medijima, a početkom tjedna iz Brodosplita u vlasništvu Tomislava Debeljaka potvrđeno je da su i oni dali obvezujuće pismo namjere za dokapitalizaciju Uljanika. Ime trećeg investitora javnosti još nije poznato. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene