Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krčki most

Ukidanje mostarine obradovalo i bivšeg izbornika, ali neki tuguju: "Žao mi je zbog kolega s posla, više nećemo biti na okupu"

Proslava ukidanja mostarine za Krčki most - 2
Proslava ukidanja mostarine za Krčki most - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Proslava ukidanja mostarine za Krčki most - 1 Proslava ukidanja mostarine za Krčki most - 1 Foto: DNEVNIK.hr Proslava ukidanja mostarine za Krčki most - 2 Proslava ukidanja mostarine za Krčki most - 2 Foto: DNEVNIK.hr Proslava ukidanja mostarine za Krčki most - 3 Proslava ukidanja mostarine za Krčki most - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Krčki most Galerija 1/4 >>
Od danas na otok Krk možete besplatno. Naplata odlazi u povijest. Vijest je obradovala sve, no nije izostalo političkih prepucavanja u predizborne svrhe.

Pjesma, pjenušac i buka motora točno u ponoć za besplatan prolaz Krčkim mostom nakon gotovo 40 godina. Bajkeri su sretni, no za neke je to bilo vrlo emotivno.

Pročitajte i ovo Račun s Krčkog mosta (Foto: Čitateljica) na krčkom mostu Imamo snimku! Poslušajte incident koji se dogodio kad su mostarinu htjele platiti u lipama: "Nisam stigao pišat, nemojte me za******ti" Akcija protiv naplate mostarine (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Bunt na Krčkom mostu Bajkerima se pridružili i vozači, plaćaju mostarinu u lipama: "Ne odustajemo dok se ne ukine naplata"

„Zbog kolega s kojima sam radio sad više nećemo biti na okupu“, kaže Siniša Rupčić, djelatnik na naplatnoj postaji Krk.

Besplatna mostarina razdvojila je i političare. Dio ih je slavio sinoć pa ih jutros na mostu nije bilo.

„Niti jedna lipa od mostarine nije završila u obnovi mosta, a niti u obnovi cestovne mreže otoka Krka zato je ovo danas jedan sretan trenutak“, kaže Darijo Vasilić, gradonačelnik Krka.

Svečano obilježavanje nenaplate mostarine i potpisivanja ugovora za dvogodišnju obnovu mosta, vrijednog više od 44 milijuna kuna, nazvali su predizbornim potezom. Ministri Oleg Butković i Gari Cappelli, kažu, projekt se priprema više od godinu dana.

„Ne treba se sad razdvajati zato što su izbori pa netko da slavi u ponoći, netko u 6 ujutro netko u 9 mislim da tu trebamo biti svi zajedno. Izbori će proći problemi će ostati, građani nas moraju doživjeti na drugi način“, kaže ministar Cappelli.

Godišnji prihodi od mostarine iznosili su oko 60 milijuna kuna. Bez obzira na taj gubitak besplatan prolaz dodatan je poticaj za turizam Krka, Cresa Lošinja, ali i Raba. Ove sezone pomoći će i druge mjere. Već danas putuje se uz osmijeh na licu.

„Ja sam svjedok ovih gužvi, ovog čekanja, ove kolone sad hvala Bogu je to iza nas“, kaže Miroslav Ćiro Blažević.

Otočani s nestrpljenjem čekaju i izgradnju plave magistrale. Za sada je gotova prostorno, prometno građevinska studija.

„Turista imamo zajedno s domicilima oko 130.000 u ljetnoj špici mislim da to dovoljno govori o broju ljudi i prometu koji se ostvaruje na najvećem otoku“, kaže načelnik općine Baška Toni Juranić.

Na koji je sada dolazak u potpunosti slobodan. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene