Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljerka Puljić i Piruška Canjuga

Uhićene dvije najmoćnije žene Agrokora: Jedna je bila Todorićeva desna ruka, druga tvrdi da je 4 godine bila na bolovanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U velikoj policijskoj akciji vezanoj uz aferu Agrokor privedene su i dvije najmoćnije žene Todorićeva koncerna – Ljerka Puljić i Piruška Canjuga.

Ljerka Puljić, bivša starija izvršna potpredsjednica Agrokora, i Piruška Canjuga, bivša članica Uprave Agrokora, uhićene su jutros u okviru velike policijske akcije koja se provodi vezano uz financijske malverzacije u poslovanju Agrokora.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Vrući krumpir DORH je ponovno sklon skupim stranim vještacima. Dnevnik Nove TV doznao sve o ponudi hrvatskih stručnjaka Propusti u slučaju Agrokor - 2 Dopuna istrage Dnevnik Nove TV doznaje: Ide se na novo skupo vještačenje u slučaju Agrokor, odabir pao na inozemne financijske vještake

Ljerka Puljić nakon privođenja je odvezena na Rab gdje se nastavlja pretres, potvrdila je za Novu TV njezina odvjetnica Ljiljana Planinić dodavši da Puljić i dalje ne zna za što se tereti.

Da je Piruška Canjuga uhićena, novinarima je potvrdio njezin odvjetnik Anto Nobilo.

''Ona je uhićena, ona je osumnjičena. Tereti se da je od 2016. do 2017. godine bila članica Uprave i da je zajedno s drugim članovima Uprave prihvaćala neistinitu financijsku dokumentaciju. Međutim, mislim da je DORH tu malo promašio jer je ona bila član Uprave samo od 2010. do 2015. godine, a u tom periodu imala je čuvanje trudnoće i nekih zdravstvenih problema, tako da faktički četiri godine nije radila'', rekao je Nobilo, dodajući da se Canjuga nikad nije bavila financijama, već samo razvojem nekretnina u Agrokoru.

Canjugi se na teret stavlja zloupotreba povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje i nevođenje poslovne dokumentacije, rekao je Nobilo, dodajući da su istražitelji tijekom pretrage njezina stana izuzeli dokumentaciju koja pokazuje u kojim je razdobljima obavljala određene poslove u Agrokoru.

Ljerka Puljić bila je godinama desna ruka Ivice Todorića

Ljerka Puljić dugo je godina slovila za najmoćniju ženu hrvatskog biznisa. Deset godina zaredom birana je za najmoćniju ženu hrvatskog biznisa prema listi 300 najmoćnijih žena tjednika Lider. Bila je desna ruka Ivice Todorića. Od početka karijere radila je u Ledu, a nakon preuzimanja Leda s pozicije direktorice marketinga napredovala je na mjesto direktorice Leda. Daljnji put bio je strelovit do samog vrha. Članicom uprave Agrokora postala je 2000. godine. 2010. godine izabrana je i među 20 najuspješnijih poslovnih žena u Europi za izvrsnost u sektoru hrane i maloprodaje. Od 2015. članica je Nadzornog odbora Agrokora.

Piruška Canjuga u Agrokor je pak stigla s diplomom Agronomskog fakulteta i kao supruga tada jednog od najistaknutijih HDZ-ovaca Zlatka Canjuge. Članicom Uprave koncerna postala je 1998. godine, a izvanrednu upravu na čelu s Antom Ramljakom dočekala je na poziciji izvršne potpredsjednice za poslovanje i poslovni razvoj, koja je pod svojim djelokrugom rada imala je Agrokorova zemljišta i nekretnine.

Često su je mediji titulirali drugom najmoćnijom ženom Agrokora, uz bok Ljerke Puljić.

Dolaskom Ante Ramljaka u Agrokor Piruška Canjuga napustila je Agrokor.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene