Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upravljaju s najviše novca

One su najmoćnije žene u hrvatskom biznisu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poslovni tjednik Lider na svojoj tradicionalnoj konferenciji Žene u biznisu koja se danas održala u Muzičkoj akademiji predstavio je listu 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa.

U Zagrebu se održala konferencija Žene u biznisu 2015 čiji su medijski pokrovitelji Dnevnik.hr i Nova TV. Listu 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa Lider radi u suradnji s Bisnodeom. Rang-lista najmoćnijih žena u Hrvatskoj sastavljena je na temelju upravljačke moći (ukupni prihod za 2014. svih kompanija u kojima su u upravi ili nadzornom odboru).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera Agram Na suđenju Bandiću svjedočila njegova bliska suradnica: "Šef Holdinga je mogao zaposliti bilo koga bez natječaja" Slika nije dostupna ah, taj diplomski Milijan Brkić nepravomoćno dobio spor protiv Lidera: Novinar ga je nazvao prepisivačem

Umjesto dosadašnje deseterostruke laureatice Ljerke Puljić, koja se povlači na čelo organizacijskog odbora Liderove konferencije Žene u biznisu, prvi je put najmoćnija Gordana Kovačević, predsjednica jednog od najvećeg izvoznika znanja - Ericssona Nikole Tesle.

Zrinka Cvitešić na Liderovoj konferenciji Žene u biznisu

Druga na listi najmoćnijih žena hrvatskog biznisa je Ana Stojić Deban, donedavna predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga koja je postala njegova privremena upraviteljica, što ju je lansiralo među najmoćnije žene.

Slijedi Iva Balent, jedina kći vlasnika Agrokora koja je postepeno napredovala u obiteljskoj tvrtki, a danas upravlja najvećim marketinškim proračunom u Hrvatskoj.

Četvrta na Liderovoj listi je Anita Letica koja je karijeru gradila u farmaciji, a onda je 2008. otišla u duhansku industriju te ove godine zasjela na čelo tvrtke Phillip Morris Zagreb.

Slijedi Mladenka Grgić, predsjednica Nadzornog odbora osiguravateljske kuće Euroherc koja je sa suprugom izgradila poslovni sustav Agram.

Šesta na listi najmoćnijih je Tea Martinčić koja je karijeru gradila u bankarskoj industriji, u kojoj je i danas kao šefica u Hypo Alpe- Adria-Banku i jedina žena na čelu jedne od većih banaka u Hrvatskoj.

Sedmo mjesto zauzela je Lada Tedeschi Fiorio koja drži nadzorničku poziciju kao zamjenica predsjednika NO-a u Atlantic Grupi.

Vedrana Jelušić Kašić, predsjednica Uprave EBRD-a s međunarodnim iskustvom našla se na osmom mjestu, a slijedi Malin Elisabeth Holmberg, predsjednica Uprave Tele 2 Hrvatska.

Deseto mjesto na Liderovoj listi najmoćnijih zauzela je predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja, prva žena na čelnoj poziciji u povijesti te udruge te predsjednica Uprave Tehnomonta.

Cijelu listu 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa, čija upravljačka moć iznosi 33,7 milijardi kuna, potražite u novom broju Lidera.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene