Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Palio i prijašnjih godina

Haračio šest mjeseci: Uhvaćen piroman koji je upaljačem potpalio 25 požara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istarska policija privela je 44-godišnjeg muškarca kojega sumnjiči da je na području Buja upaljačem namjerno potpalio 25 požara i tako počinio isto toliko kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Policija je u petak izvijestila kako sumnjivca tereti da je od 23. veljače do 9. kolovoza na bujskom području upaljačem izazvao 25 požara trave, pri čemu se vatra zbog meteoroloških uvjeta proširila i na nisko raslinje, a u jednom slučaju zahvatila je i maslinik.

Pročitajte i ovo tuča Tuča i grmljavina VIDEO/FOTO Veliko nevrijeme u središnjoj Istri: Tuča i munje iznenadile stanovnike Slika nije dostupna kaznena prijava Policija uhitila piromana: Namjerno izazvao tri požara

Taj slučaj dogodio se u četvrtak kada je 44-godišnjak zapalio travu uz cestu Buje-Kaštel kod mjesta Paldigija, pri čemu je izgorjelo oko 1,5 hektara trave i niskog raslinja.

No, vatra je zahvatila i maslinik u kojemu je izgorjelo 45 maslina, a materijalna šteta procjenjuje se više tisuća kuna. U ostalim požarima koje je ovaj osumnjičeni navodno potpalio nije bilo prijavljene materijalne štete.

U istarskoj policiji ističu kako nastavljaju kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je ovaj piroman i tijekom lanjskih godina na širem području Buja i Umaga namjerno izazivao požare. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene