Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njegova poruka

Oglasio se Ivan Anušić: Prvi put nakon što je predložen za ministra

Andrej Plenković i Ivan Anušić
Andrej Plenković i Ivan Anušić Foto: Vlado Kos/Cropix
Osječko-baranjski župan Ivan Anušić izjavio je u ponedjeljak da mu je iznimna čast što je predložen za novog ministra obrane i potpredsjednika Vlade te da je spreman dati sve od sebe kako bi očuvali, dodatno osnažili i osuvremenili Hrvatsku vojsku i sve njezine sastavnice.

U izjavi medijima Anušić je zahvalio na potpori stranačkim kolegama i koalicijskim partnerima, ali prije svega predsjedniku Vlade i HDZ-a Andreju Plenkoviću, koji mu je ukazao povjerenje.

Nastavljamo izvrsnu suradnju koju smo ostvarili u proteklim godinama, radeći na ključnim temama za boljitak Hrvatske i hrvatskog naroda te Slavonije, kao i u okviru pobjedničkog tima "Odvažno za Hrvatsku" iz razdoblja unutarstranačkih izbora, kazao je.

Pročitajte i ovo Privođenje osobe osumnjičene za ubojstvo u naselju Prečko - 2 Sukob zbog droge Objavljeni detalji ubojstva u Zagrebu: Muškarac izboden zbog 15 eura

Pročitajte i ovo Učitelji - 3 Novčane kazne Udar na džepove nastavnika! Sindikati dižu uzbunu zbog novog zakona: "Ogorčeni smo i ljuti! Ovo je udar na autonomiju i autoritet nastavnika"

Istaknuo je da je resor Ministarstva obrane iznimno važan za Hrvatsku i da je u potpunosti spreman dati sve od sebe kako bi očuvali te dodatno osnažili i osuvremenili Hrvatsku vojsku i sve njezine sastavnice.

Smatra da mu višegodišnje iskustvo u politici, koje ima kao načelnik Općine Antunovac, saborski zastupnik i župan Osječko-baranjske županije te kao dragovoljac Domovinskog rata daje referenciju s kojom se nada da će tu časnu dužnost moći obnašati odgovorno.

Pročitajte i ovo Joe Biden Brza akcija Agenti Bidenove tajne službe pucali na tri osobe! S njima bila predsjednikova unuka: "Vjerujemo da nitko nije pogođen"

Pročitajte i ovo Ivan Anušić Kritizirali Vladu Oporba se zbog Anušića obrušila na Plenkovića: "To je i znak slabljenja Plenkovića"

Raduje me što će priliku na mjestu župana dobiti moj dosadašnji zamjenik Mato Lukić, kojem želim puno uspjeha u vođenju Osječko-baranjske županije. Nadam se da ću ovu priliku iskoristiti i da ću napraviti sve što je u mojoj moći za Hrvatsku vojsku, hrvatsku državu i hrvatski narod, istaknuo je Anušić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene