Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Udružena ljevica protiv rada žena do 65 godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udružena ljevica u današnjem priopćenju prosvjeduje protiv "rada žena do 65 godine života", te pozivaju hrvatske žene i ženske udruge da se tome usprotive.

Ustavni sud je jučer odlučio da je zakonska odredba po kojoj muškarci u mirovinu odlaze sa 65, a žene sa 60 godina života protivna ustavnoj odredbi o ravnopravnosti spolova, pa zakonodavac tu nejednakost mora ispraviti do kraja 2018. godine.

Pročitajte i ovo Davorko Vidović uoči izbora Novo okrupnjavanje na ljevici: "Hrvatska živi znatno ispod razine svojih mogućnost" Taylor Swift - 4 Važno upozorenje Postala je žrtva zbog svoje iznimne popularnosti, ali problem je puno dublji: Na meti su posebno žene i djeca

No, tom se odlukom ne propisuje s koliko godina će se od početka 2019. odlaziti u mirovinu, niti da će žene morati raditi do 65. godine života.

Udružena ljevica pak tvrdi da "država silom želi zadržati novce koje zaposlene žene godinama uplaćuju u Mirovinski fond", te poručuje državi da ne štedi na ženama.

Žene uz svoj posao rade i sve ostale kućanske poslove, kojih su muškarci pošteđeni, pa stoga ne bi smjele raditi do 65. godine i po cijenu mijenjanja Ustava, ističe Udružena ljevica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene