Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Udružena ljevica u današnjem priopćenju prosvjeduje protiv "rada žena do 65 godine života", te pozivaju hrvatske žene i ženske udruge da se tome usprotive.


Ustavni sud je jučer odlučio da je zakonska odredba po kojoj muškarci u mirovinu odlaze sa 65, a žene sa 60 godina života protivna ustavnoj odredbi o ravnopravnosti spolova, pa zakonodavac tu nejednakost mora ispraviti do kraja 2018. godine.

Vezani članci Iskrica Strčić - 2 Hrvatskoj nedostaje sigurnih kuća, otkad je počela pandemija redovito su popunjene: "Svake godine broj nasilja raste" Žena u Japanu, ilustracija Vladajuća stranka želi više žena na sastancima, ali ako ne govore: "Svoja mišljenja mogu predati tajništvu"

No, tom se odlukom ne propisuje s koliko godina će se od početka 2019. odlaziti u mirovinu, niti da će žene morati raditi do 65. godine života.

Udružena ljevica pak tvrdi da "država silom želi zadržati novce koje zaposlene žene godinama uplaćuju u Mirovinski fond", te poručuje državi da ne štedi na ženama.

Žene uz svoj posao rade i sve ostale kućanske poslove, kojih su muškarci pošteđeni, pa stoga ne bi smjele raditi do 65. godine i po cijenu mijenjanja Ustava, ističe Udružena ljevica.