Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog zabrane dolaska u Vukovar

Udruge izbjeglih Srba traže objašnjenje od Karamarka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koalicija udruga izbjeglih Srba iz Hrvatske od hrvatskog ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka zatražila je da objasni zbog čega predsjedniku te koalicije Miodragu Linti nije dozvoljen ulazak u Hrvatsku.

Linta je, u priopćenju koje prenose beogradski mediji, naveo kako Koalicija traži da vlada Hrvatske 'osudi čin svog Ministarstva unutarnjih poslova' kojim se krše njegova ljudska prava te da srbijansko Ministarstvo vanjskih poslova uputi prosvjednu notu hrvatskom Ministarstvu vanjskih poslova zbog odluke hrvatske policije da mu zabrani ulazak u Hrvatsku.

Glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Luka Barunčić izjavio je kako je nadležna policijska postaja Tovarnik u petak odbila ulazak u Hrvatsku 13 državljana Repulike Srbije koji su namjeravali nazočiti na predizbornom skupu za XII. izbornu jedinicu u Vukovaru nakon procjene MUP-a da bi njihova nazočnost uznemirila javnost grada Vukovara, što bi dovelo do neželjenih posljedica i do mogućeg narušavanja javnog reda i mira. U skupini srbijanskih državljana bilo je 10 članova Srpske napredne stranke i jedan član Koalicije udruga izbjeglih Srba iz Hrvatske. Skup koji je organizirala 'Naša stranka' iz Borova održan je u petak u 19 sati pri čemu nije bilo narušavanja javnog reda i mira niti drugih neželjenih situacija.

'Dobio sam potvrdu da mi se odbija ulazak u Hrvatsku sa obrazloženjem da predstavljam opasnost za javni poredak i nacionalnu sigurnost', kazao je Linta te istaknuo kako je on državljanin Srbije, ali i Hrvatske.

Prema hrvatskoj policiji, srbijanski državljani su na međunarodni granični prijelaz Tovarnik stigli u petak 17,45 sati s pet osobnih automobila srpskih oznaka te su policijskim službenicima predočili putne isprave Republike Srbije.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Suzana, ne ide to tako Košmar na sjednici UN-a: Vučića ponizili, a kamere su snimile što je radila njegova savjetnica Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu"

Srbijanski mediji su objavili priopćenje SNS-a kako su predsjednik stranke Tomislav Nikolić i njegov zamjenik Aleksandar Vučić donjeli odluku otkazati prijem visokom izaslanstvu hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova, koji je bio zakazan za utorak, ne navodeći pojedinosti o tom sastanku. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene