Štrajk medicinskog osoblja, koji je najavljen za rujan, podržava i Hrvatska udruga ugovornih ordinacija. Na konferenciji za novinare upozorili su da se novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti ne provodi.

Galerija


Prema Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, županije i Grad Zagreb dužni su, među ostalim, odlučiti koliko će ordinacija obavljati djelatnost u okviru domova zdravlja, odnosno koliko njih može dobiti status ugovornih ordinacija te odrediti visinu zakupnine.

Vezani članci Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) Sindikat KBC-a Zagreb o dogovoru s Vladom: Nezdravstvenim radnicima nanesena velika nepravda Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Sindikati zdravstva i Vlada dogovorili povećanje dodataka na plaću od 1. rujna

Tek je devet županija, kažu iz Hrvatske udruge ugovornih ordinacija, donijelo takve odluke, iako su sve morale još u lipnju. ''Uopće je smiješno potencirati pitanje provođenja zakona jer je logično da se zakoni u ovoj zemlji moraju poštivati. Na sastanku je postavljeno pitanje razloga zašto to nije provedeno. Nismo dobili odgovor ni od jedne županije'', rekla je Josipa Rodić, predsjednica Hrvatske udruge ugovornih ordinacija.