Štrajk medicinskog osoblja, koji je najavljen za rujan, podržava i Hrvatska udruga ugovornih ordinacija. Na konferenciji za novinare upozorili su da se novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti ne provodi.

Galerija


Prema Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, županije i Grad Zagreb dužni su, među ostalim, odlučiti koliko će ordinacija obavljati djelatnost u okviru domova zdravlja, odnosno koliko njih može dobiti status ugovornih ordinacija te odrediti visinu zakupnine.

Vezani članci Danko Velimir Vrdoljak (Foto: Arhiva/Jurica Galoić/Pixsell) Vrdoljak: Prijedlog zakona o zdravstvenoj zaštiti bavi se primarnom zaštitom, umjesto bolničkim sustavom koji grca u dugovima Arapski pedijatri u posjetu KBC-u Zagreb (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Temelj buduće šire zdravstvene suradnje? U Zagreb stigli - arapski pedijatri

Tek je devet županija, kažu iz Hrvatske udruge ugovornih ordinacija, donijelo takve odluke, iako su sve morale još u lipnju. ''Uopće je smiješno potencirati pitanje provođenja zakona jer je logično da se zakoni u ovoj zemlji moraju poštivati. Na sastanku je postavljeno pitanje razloga zašto to nije provedeno. Nismo dobili odgovor ni od jedne županije'', rekla je Josipa Rodić, predsjednica Hrvatske udruge ugovornih ordinacija.