Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrinuti su

Hrvatski liječnici dragovoljci: Doktoru Babiću se krše ljudska prava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990.-1991. priopćila je u petak navečer kako osuđuje i sa zabrinutošću promatra ono što se događa doktoru Ivici Babiću.

"Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca (UHLD) 1990.- 1991. najoštrije osuđuje i sa zabrinutošću promatra ono što se posljednjih dana događa s doktorom Ivicom Babićem" te "izražava duboku zabrinutost jer drži da je način postupka prema istome neprimjeren", ističe u priopćenju predsjednica Udruge, doktorica Vesna Bosanac.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Kućama se vraćaju ozlijeđeni, unakaženi ili mrtvi: ''Mlad sam i želim živjeti svoj život'' David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije"

Udruga "zahtijeva da se prilikom provođenja istrage doktoru Ivici Babiću, koji je dao svoj doprinos u spašavanju zdravlja i života civila i hrvatskih vojnika, pristupa s dignitetom te da mu se omogući dostojna obrana".

Ivici Babiću određen istražni zatvor

"Na način kako je to učinjeno, ulažemo prosvjed jer držimo da su mu skršena osnovna ljudska prava, njemu osobno, nama liječnicima dragovoljcima, a zapravo i cjelokupnom lječništvu", zaključuje predsjednica UHLD 90./91., doktorica Vesna Bosanac.

Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata doktor Ivica Babić, danas je iznio obranu pred tužiteljstvom i odbacio optužbe za prijevaru i krivotvorenje povezanu s ratnim profiterstvom, potvrdio je njegov odvjetnik Milenko Umičević nakon ispitivanja u zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu.

Njegov odvjetnik potvrdio je da se doktora Babića tereti za krivotvorenje i prijevaru povezanu sa Zakon o nezastarijevanju kaznenih djela ratnog profiterstva i kaznenih djela iz procesa pretvorbe i privatizacije. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene