Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sramota u Babinoj Gredi

Učenici ove škole tjelesni imaju u hodniku, ne znaju što su to kozlić i karike

Škola u Babinoj Gredi nema dvoranu za tjelesni (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Škola u Babinoj Gredi nema dvoranu za tjelesni (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Škola u Babinoj Gredi nema dvoranu za tjelesni (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Škola u Babinoj Gredi nema dvoranu za tjelesni (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Škola u Babinoj Gredi nema dvoranu za tjelesni (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Škola u Babinoj Gredi nema dvoranu za tjelesni (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Škola u Babinoj Gredi nema dvoranu za tjelesni (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/3 >>
Kraju bi se trebala privesti još jedna sramota hrvatske administracije i školstva. Osnovnoškolci Babine Grede napokon bi trebali dobiti nastavno-sportsku dvoranu, i to prema obećanju župana do početka školske godine 2019./2020.

Gradnja dvorane počela je prije četiri godine, kada se u duboku jamu urušilo i poslovanje najpovoljnijeg izvođača.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović na Bećarfestu u Babinoj Gredi otvoren bećarfest "Zagreb grade alaj si daleko": Milanovića dočekali prigodnim bećarcem, nije odolio ni rakijici Slika nije dostupna Kod Travnika Strava u BiH: Učenik poginuo na satu tjelesnog, ubila ga prečka gola na koju se pokušao vješati

Osnovnoškolci iz Babine Grede tjelesni odgoj imaju u hodniku, a u 21. stoljeću ne znaju što su karike ili kozlić.

„Igramo se na strunjačama, pravimo kolutove“, kaže Tin, učenik 2. razreda.

Nastavnici improviziraju

Ravnateljica i nastavnici prisiljeni su improvizirati.

„Nastava se odvija u školskom holu, učionicama, nekad i u školskoj knjižnici“, kaže Đurđica Babić, ravnateljica Osnovne škole Mijat Stojanović.

Temelji za dvoranu iskopani su prije četiri godine, no izvođač je otišao u stečaj. Ministarstvo obrazovanja promijenilo je pet ministara, pa se gubilo i vrijeme i novac.

Jama u Babinoj Gredi rupa je bez dna. Za njezino održavanje do sad je dano milijun i pol kuna, još pola milijuna kuna koštalo je učvršćivanje njezinih stranica, a svakoga mjeseca već godinu dana 35 tisuća kuna daje se za ispumpavanje vode.

„Donijeta je odluka da će se dvorana nastaviti graditi, ali da će se prvo zatrpati građevinska jama“, kaže ravnateljica.

Ministarstvo je posao prepustilo županiji, a županija i općina odabrale su manju i jeftiniju dvoranu, jer bi postojeći projekt, zbog podzemnih voda, progutao još 30-tak milijuna kuna.

Početak gradnje u ljeto

"Ide se u preprojektiranje dvorane, dvorana će se raditi u dvije-tri faze“, kaže Josip Krnić, načelnik općine Babina Greda.

Zatrpavanje se planira na proljeće, a početak gradnje u ljeto. Dvorana bi pod krovom trebala biti do kraja godine, nakon čega slijedi unutarnje uređenje.

„Vjerujem i obećajem da ćemo to sve učiniti do početka školske godine devetnaeste“, kaže Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić koji tvrdi kako će do 2019. dvorana biti u funkciji i useljiva.

Cijena nove dvorane je 18 i pol milijuna kuna bez PDV-a, a financirat će je ministarstvo, županija i općina.

Za milijun i 800 tisuća kuna šljunkom će se prekriti podsjetnik na propali projekt, za koji do sada - nitko nije odgovarao.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene