Ludjela je danas većina Hrvatske. Maturanti od alkohola, roditelji od brige, a prolaznici od brašna i mokre odjeće. U Zagrebu je privedeno 13 izgrednika zbog narušavanja javnog reda i mira. Da ih makne s ulica, grad im je organizirao koncert i norijadu na Bundeku. Tamo su ih na ulasku pretresali kako ne bi unijeli alkohol, da bi im unutra prodavali svoj.


Obilno su doručkovali - alkohol! Ravnateljica jedne škole bila je bespomoćna, ali ipak se riješila napasti oko 11 sati kad se 1.500 učenika slilo na trg. Iako im je grad nudio Cedevitu, njome su se većinom polijevali, a pili nešto konkretnije. Građani su strepili. Jedini hrabri bili su skupljači boca, nažalost potpuno nesvjesni da boce od cedevite nisu povratna ambalaža.

Vezani članci Pripreme za državnu maturu - 6 Srednjoškolci hrle na fakultete, a tržište rada ima drugačije potrebe: "Moramo maknuti stigmu da su strukovna obrtnička zanimanja nižeg ranga" Lorena Tolić Na pragu su budućnosti, a već se nose s enormnim stresom: "Sve mi to samo daje vjetar u leđa da odem iz Hrvatske"

Zasvirala je u podne Straussova Quadrilla za svjetski rekord u mnogim europskim i hrvatskim gradovima, a jedino je u Zagrebu s maturantima Guinnessa prvi slavio gradonačelnik. 'Ja sam svake godine s mladim ljudima i svake godine idem na Jarun ili Bundek', rekao je Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba.

>> FOTO: Maturanti proslavili svoj dan

Iako je unošenje alkohola strogo zabranjeno, bilo je i više nego poželjno kupiti ga na Bundeku. Svi će mladi glasači, tvrde dežurne službe, ipak biti u stanju doći na birališta. 'Nema ispumpavanja, oni sami povrate ako je višak u želucu', rekao je dr. Vinko Jurković.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju