Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od 0 do 24

Do sada stiglo više od 10.000 poziva: U Zagrebu i dalje u funkciji besplatne telefonske linije za pomoć nakon potresa

Čeka se obnova Zagreba
Čeka se obnova Zagreba Foto: DNEVNIK.hr
Iz zagrebačkih gradskih službi stigla je obavijest da su i dalje su otvorene besplatne telefonske linije za pomoć građanima Grada Zagreba nakon potresa. Operativnu asistenciju gradskih službi (vatrogasaca, komunalnih redara, UHS, trgovačkih društava) operativne potrebe građani mogu zatražiti tijekom cijeloga dana i noći pozivom na brojeve 0800 8802 i 0800 8805.

Iz grada ističu kako je do sada zaprimljeno više od 10.000 poziva zabrinutih građana.

Još jednom napominju kako se sve hitne intervencije operativnih gradskih službi na sanaciji posljedica potresa mogu zatražiti i elektroničkom poštom. Na adresu potres@zagreb.hr potrebno je poslati osobne podatke, odnosno ime, prezime i broj telefona te adresu objekta, uz što je moguće detaljniji opis i fotografije, kao i navesti potrebu hitnih sigurnosnih aktivnotsi, navode iz grada.

''Štetu na objektima u vlasništvu, nastalu kao posljedica potresa, građani prijavljuju preko aplikacije Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine klikom na: Prijava zahtjeva za obavljanje procjene uporabljivosti građevine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nema mira Tlo kod Siska i dalje podrhtava, niz potresa uznemirava građane od ranog jutra. Crveni križ objavio što je građanima najpotrebnije

Pročitajte i ovo Goran Akrap, stručnjak za sigurnost JE LI DRŽAVA ZAKASNILA? Stručnjak za sigurnost: "Nije pitanje hoće li se krize događati, nego kad, gdje i kojim intenzitetom. Treba napraviti jednu ključnu stvar"

Za građane kojima su kuće i zgrade oštećene u potresu otvoren je i besplatni pozivni centar 0800 2021 na koji mogu prijaviti oštećenja te zatražiti procjenu uporabljivosti svojih građevina, koje će na terenu provesti statičari'', stoji u priopćenju zagrebačkih gradskih službi. 

''Svrha preliminarne stručne procjene uporabljivosti građevine je što brže detektiranje stvarnih oštećenja te izdavanje preporuka mogu li se građani vratiti u svoje domove ili je građevina neupotrebljiva (ili privremeno neupotrebljiva) i nije za boravak ljudi.
Popunjavanjem upitnika građani unose zgradu u bazu podataka za brzi pregled zgrada oštećenih u potresu. Brzi pregled zgrada služi isključivo kako bi se preliminarno dala ocjena uporabljivosti i to nije financijska procjena štete od potresa'', napominju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene