Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbačeni 65-godišnjaci

DRAMATIČNA DELOŽACIJA U ZAGREBU 'Ne znam gdje ću, ali Zrinjevac i Maksimir imaju slobodne klupe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnik ih je sudskim putem deložirao zbog obnavljanja prostora u kojem su živjeli.

Još jedna dramatična deložacija koju aktivisti Živog zida jutros ipak nisu uspjeli zaustaviti. Na zagrebačkom Jordanovcu zbog izgubljenog zaštićenog najmoprimstva 65-godišnji supružnici Safet i Branka Terebuh završili su na cesti. Vlasnik ih je sudskim putem deložirao zbog obnavljanja prostora u kojem su živjeli.

Pročitajte i ovo Praznik rada na Bundeku zabava od jutra FOTOGALERIJA Grah, glazba i roštiljanje: Građani širom zemlje slave Praznik rada Karla Trstenjak i Luka Juroš - 1 Više sati u predškoli Pročelnik Juroš o uvođenju male škole u metropoli: "Pozdravljamo, ali ovo trenutno nije izvedivo ni u Zagrebu, ni u Hrvatskoj"

Iz doma Terebuhovih interventna policija iznijela je 30 aktivista.

Safeta Terebuha neće biti sram spavati na ulici.

Očajan suprug rekao je kako će njegova supruga, koja je bolesna i ovo je sve jako teško podnosi, vjerojatno kod sestre, a on sam još ne zna što će.

'Čujte, Zrinjevac ima par klupa, i Maksimir isto', rekao je.

Vlasnik kuće deložiranom je Terebuhu sudski ukinuo status zaštićenog najmoprimca zbog preinaka koje je radio u stanu. Što je navodno morao zbog derutnosti.

'Živi u jako oskudnom stanu i ako je o pravno nije pravedno zato jer susjed ima puno godina, ide svaki dan u menzu po hranu, znači socijalni je slučaj i mislim da je ovo sramota za RH', rekao je susjed Kristijan Župan. Safetu nitko nije ponudio zamjenski smještaj.

'Nema apsolutno nitko veze s tim, gdje god sam otvorio vrata, Bandiću sam bio pa sam dobio... da ne budem prost', kaže deložirani starac.

Ali u zamjenu za naslijeđeno majčino stanarsko pravo i zaštićeno najmoprimstvo sada može dobiti smještaj u prihvatilištu.

ŽIVI ZID U ILEGALNIM AKCIJAMA 'Uključujemo ljudima vodu jer je ona osnovno ljudsko pravo'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene