Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Zagorju dozvoljena svinjokolja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema obavijesti iz Veterinarskog ureda Krapinsko - zagorske županije, od ponedjeljka je dozvoljeno klanje svinja za vlastite potrebe u domaćinstvima na području zaraženom i ugroženom od svinjske kuge.

Uvjet za svinjokolju je da svinje prethodno treba pregledati veterinar i to na dan klanja. Pregled je besplatan, s time da vlasnici trebaju najaviti klanje veterinaru najmanje tri dana ranije.

Pročitajte i ovo Tena Stipanović Nedoumice oko svinjokolje I nakon zelenog svjetla nekima je crveno: "One rastu, hrane je sve manje... Božić je tu, mi niti imamo Božića, niti blagdana" Ilustracija Marija Vučković Ministrica poljoprivrede objavila važnu vijest za svinjogojce: "Danas vidimo da su rezultati dobri"

Veterinar će o obavljenom pregledu vlasniku izdati potvrdu, koju kasnije treba donijeti u veterinarsku ambulantu radi trihinoskopskog pregleda mesa.

Kuga se u dva domaćinstva na zagorskom sjeveru pojavila 16. studenog, i to kod devetoro svinja koje su ilegalno uvezene na područje Krapinsko-zagorske županije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene