Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opločeno 2,5 kilometra

U Vukovaru izgrađena nova šetnica s igralištem i skate parkom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vukovaru su danas završeni radova na izgradnji šetnice uz rijeku Vuku, vrijedni 9 milijuna kuna koje su zajednički financirale Hrvatske vode sa 45 posto sredstava i grad Vukovar s 55 posto sredstava.

Tim projektom, uz uređen nasip, opločeno je oko 2,5 kilometara šetnice i nogostupa, izgrađena biciklistička staza dugačka jedan kilometar, postavljena je 51 unikatna klupa i 33 koša za otpatke kao i pet stolova s klupama uz roštilj. Također izgrađen je skate-park, postavljena su dva stola za stolni tenis, izgrađeno dječje igralište, šah polje, boćalište te odbojkaško igralište.

Ugovor o zajedničkom sufinanciranju ovoga projekta potpisan je polovicom siječnja ove godine, rekao je generalni direktor Hrvatskih voda, Ivica Plišić, u izjavi novinarima na svečanosti uz završetak radova.

'Riječ je o predivnom objektu za grad Vukovar i njegove građane kojim je ovaj dio grada urbaniziran, a Hrvatske vode sufinancirale su projekt jer im je u interesu u idućim godinama, uz uređen nasip, potpuno urediti na ovom području korito rijeke Vuke u dužini od tri kilometra, što je dosta opsežniji projekt', rekao je Plišić.

Pročitajte i ovo Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu Željko Sabo i Ivan Penava to je politika Nekad ljuti protivnici, danas partneri! Sabo Penavi osigurao većinu: ''Nećemo tražiti dlaku u jajetu''

>> DORH poslao pa POVUKAO zahtjev za skidanjem Sabinog imuniteta

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo usporedio je opatijsku šetnicu 'lungo mare' sa šetnicom uz rijeku Vuku te zahvalio Hrvatskim vodama na partnerstvu u ovom projektu.

'Ovo je sadržaj koji je nedostajao Vukovaru, a u interesu nam je da grad razvijamo ne samo za danas i sutra već za iduće stoljeće', rekao je Sabo, podsjetivši kako je šetnica dio većega projekta kojim će se urediti korito Vuke od središta grada do park šume Adica.

Do studenoga ove godine kao dio ovoga projekta završit će se i kanalizacijski sustav oko Radničkog doma u središtu Vukovara. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene