U sklopu predizbornog serijala "U vašem gradu" vodimo vas na Lošinj, kojeg zovu otokom vitalnosti, a vrlo je poželjno turističko odredište za obiteljski i zdravstveni turizam.


Tamo možete posvojiti dupina, sresti bjeloglavog supa, a na otok vas sa stranica turističke zajednice poziva i Apoksiomen, grčki atlet čiji je kip neprocjenjive vrijednosti pronađen u moru i ime Lošinja pronio po cijelom svijetu.

Vezani članci Slika nije dostupna U nekada kraljevskom gradu ni danas se ne živi loše Slika nije dostupna Ovdje poduzetnici štede na porezima i doprinosima, čak im i kamate subvencioniraju

Zvuči savršeno, ali i tamo može biti bolje. 

Nije ugodno ni lijepo vidjeti napuštene vojne objekte na samom ulazu u svjetski poznatu turističku destinaciju. Vojska ih ne koristi godinama, sudbina im je nepoznata.

Iako je  Lošinj od županijskog središta, Rijeke, udaljen tek 125 kilometara, najbržim vozačima potrebno je više od dva sata kako bi stigli na odredište. Nedovršena magistralna prometnica, trajekt… sve su to prepreke koje stanovnici moraju uzeti u obzir kada planiraju put na kopno.

Uz Veli i Mali pod grad Lošinj spadaju i otoci Susak, Unije i Ilovik s kojeg je upravo stigla redovna brodska linija koja vozi četiri puta na dan.

Što sve muči stanovnike Lošinja pogledajte u videoprilogu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr