Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZABRINJAVAJUĆI PODACI

Zagrebačka županija na mukama: U tri mjeseca čak pet elementarnih nepogoda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od lipnja su oluje i ledene padaline u nekoliko navrata pogodile područje Zagrebačke županije, prouzročivši velike štete na vinogradima, voćnjacima, povrtnjacima te stambenim i gospodarskim objektima.

Niz olujnih nevremena s tučom koja su zadnja tri mjeseca pogodila mjesta u okolici Zagreba i diljem Zagrebačke županije za sobom su ostavila teške posljedice - vinogradi, voćnjaci, povrtnjaci, stambeni i gospodarski objekti... Sve je to u vrlo velikoj ili velikoj mjeri pretrpjelo štetu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna narančasti meteoalarm Nakon superćelije Slovenci najavili olujni pojas: Tuča i jak vjetar stižu u Hrvatsku Munje nad Zagrebom - 1 Uoči tuče VELIKA GALERIJA Munje i gromovi iznad Zagreba: Pogledajte spektakularne fotografije nevremena

Koliki su njeni razmjeri pokazuju i podaci iz Zagrebačke županije, koja je elementarnu nepogodu od lipnja ove godine proglasila u čak 5 navrata.

Po priopćenju te iz županije, župan Stjepan Kožić proglasio je elementarnu nepogodu za područje Grada Zaprešića te općina Jakovlje, Luka i Pušća nastale uslijed olujnog nevremena i tuče 10. i 11. kolovoza 2017. godine, a koje je na tom prostoru nanijelo materijalnu štetu na građevinskim objektima, poljoprivrednim kulturama i infrastrukturi.

Elementarna nepogoda proglašena je iz istog razoga, podsjetimo, i 14. srpnja za područje Grada Ivanić-Grada, potom 5. srpnja za područje Grada Velike Gorice te općina Kravarsko i Pokupsko te 29. lipnja za područje Općine Klinča Sela.

Nakon županove odluke o proglašenju elementarne nepogode, gradska i općinska povjerenstva za procjenu štete od elementarnih nepogoda dužna su odmah, a najkasnije u roku od 8 dana od nastanka štete izraditi prvu procjenu ukupne štete te ga dostaviti Županijskom povjerenstvu, koje potom zbrojene podatke dostavlja Državnom povjerenstvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene