Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od lipnja su oluje i ledene padaline u nekoliko navrata pogodile područje Zagrebačke županije, prouzročivši velike štete na vinogradima, voćnjacima, povrtnjacima te stambenim i gospodarskim objektima.


Niz olujnih nevremena s tučom koja su zadnja tri mjeseca pogodila mjesta u okolici Zagreba i diljem Zagrebačke županije za sobom su ostavila teške posljedice - vinogradi, voćnjaci, povrtnjaci, stambeni i gospodarski objekti... Sve je to u vrlo velikoj ili velikoj mjeri pretrpjelo štetu.

Vezani članci Nevrijeme u Zagrebu VIDEO/FOTO Snažno nevrijeme pogodilo Zagreb: U nekim kvartovima pala tuča Slika nije dostupna VIDEO "Ljudi su počeli vrištati": U naletu razorne tuče veličine šake poginula djevojčica

Koliki su njeni razmjeri pokazuju i podaci iz Zagrebačke županije, koja je elementarnu nepogodu od lipnja ove godine proglasila u čak 5 navrata.

Po priopćenju te iz županije, župan Stjepan Kožić proglasio je elementarnu nepogodu za područje Grada Zaprešića te općina Jakovlje, Luka i Pušća nastale uslijed olujnog nevremena i tuče 10. i 11. kolovoza 2017. godine, a koje je na tom prostoru nanijelo materijalnu štetu na građevinskim objektima, poljoprivrednim kulturama i infrastrukturi.

Elementarna nepogoda proglašena je iz istog razoga, podsjetimo, i 14. srpnja za područje Grada Ivanić-Grada, potom 5. srpnja za područje Grada Velike Gorice te općina Kravarsko i Pokupsko te 29. lipnja za područje Općine Klinča Sela.

Nakon županove odluke o proglašenju elementarne nepogode, gradska i općinska povjerenstva za procjenu štete od elementarnih nepogoda dužna su odmah, a najkasnije u roku od 8 dana od nastanka štete izraditi prvu procjenu ukupne štete te ga dostaviti Županijskom povjerenstvu, koje potom zbrojene podatke dostavlja Državnom povjerenstvu.

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju