Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački tramvaji sve su sigurniji, sudeći po tvrdnjama čelnika ZET-a i zagrebačke policije koji ove godine bilježe za 30 posto manje krađa u javnom gradskom prijevozu.


Direktor ZET-a Ivan Tolić izjavio je na konferenciji za
novinare u zagrebačkoj policiji da je sve manje džepnih krađa u
tramvajima, ustvrdivši da je tome pomoglo uvođenje videonadzora. Kazao je da su videokamere postavljene u 70 novih niskopodnih tramvaja, ali da će biti ugrađene u sve tramvaje.

Vezani članci Tramvaj, ilustracija Tramvaj u Zagrebu udario djevojčicu, ozlijeđena je Policija, ilustracija - 1 Tragedija u Zagrebu: Muškarac kolabirao u tramvaju i preminuo

U ZET-u i policiji dosadašnju suradnju u prevenciji, odnosno
smanjenju džepnih krađa ocijenili su uspješnom. Najavili su da će u autobuse i tramvaje postaviti naljepnice i letke kako bi upozorili građane i time utjecali na njihovo "samozaštitno ponašanje".

U pripremi je i akcija sprječavanja provala u automobile kako bi se građani upozorili da ne ostavljaju stvari na vidljivim mjestima u automobilima jer time, kažu u policiji, provalniku stvaraju priliku.

U policiji kažu da se smanjio broj provala u vozila, no upozoravaju da je prosinac uvijek "opasan", jer se i lopovi koriste potrošačkom groznicom neopreznih građana.