Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U tramvajima za 30 posto manje krađa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački tramvaji sve su sigurniji, sudeći po tvrdnjama čelnika ZET-a i zagrebačke policije koji ove godine bilježe za 30 posto manje krađa u javnom gradskom prijevozu.

Direktor ZET-a Ivan Tolić izjavio je na konferenciji za
novinare u zagrebačkoj policiji da je sve manje džepnih krađa u
tramvajima, ustvrdivši da je tome pomoglo uvođenje videonadzora. Kazao je da su videokamere postavljene u 70 novih niskopodnih tramvaja, ali da će biti ugrađene u sve tramvaje.

Pročitajte i ovo Tramvaj kod Langovog trga naletio na muškarca Promet normaliziran FOTO Mladić pao pod tramvaj na Langovu trgu, uslijedila je brza intervencija Novi stari tramvaj na zagrebačkim ulicama ZET objavio Dio tramvajskog prometa u zastoju: Ovo su linije koje su preusmjerene

U ZET-u i policiji dosadašnju suradnju u prevenciji, odnosno
smanjenju džepnih krađa ocijenili su uspješnom. Najavili su da će u autobuse i tramvaje postaviti naljepnice i letke kako bi upozorili građane i time utjecali na njihovo "samozaštitno ponašanje".

U pripremi je i akcija sprječavanja provala u automobile kako bi se građani upozorili da ne ostavljaju stvari na vidljivim mjestima u automobilima jer time, kažu u policiji, provalniku stvaraju priliku.

U policiji kažu da se smanjio broj provala u vozila, no upozoravaju da je prosinac uvijek "opasan", jer se i lopovi koriste potrošačkom groznicom neopreznih građana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene