Obavijesti Video Pretražite Navigacija
gnjusne prijetnje

Daruvarčevoj žrtvi prijetio je maloljetnik; policija: "Obitelj nije ugrožena, sigurnost u Zadru na visokoj je razini"

Daruvarčeva žrtva primila jezive prijetnje smrću (Screenshot: Dnevnik.hr)
Daruvarčeva žrtva primila jezive prijetnje smrću (Screenshot: Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija +0 Daruvarčeva žrtva primila jezive prijetnje smrću (Screenshot: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Zadarska policija privela je osobu koja je prijetila Daruvarčevoj žrtvi.

"Privodi se osoba koja se dovodi u vezu s prijetnjama upućenima preko društvenih mreža", rečeno nam je u PU zadarskoj.

Pročitajte i ovo Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina

Majka brutalno pretučene Zadranke Ana Gurlica podijelila je preko društvenih mreža jezivu prijetnju smrću cijeloj obitelji koja im je stigla u srijedu nešto prije 18 sati. Osoba se potpisala kao "prijatelj od Daruvarca". Majka je sve prijavila policiji.

"Sada se, mala, pripremi za smrt. Bit ćeš ubijena. Sprema vam se pakao. Vama trima u kući - tebi, sestri i mami. Spremajte se polako jer neće biti baš dobro. Izabrat ću koju ću prvu upucati...", stoji među ostalim u prijetnji.

Zadarska policija danas je na konferenciji za medije otkrila kako je utvrđeno da se privedeni maloljetni muškarac ne dovodi u vezi s Daruvarcem niti bilo kojim drugim počiniteljem kaznenih djela.

Na pitanje planira li policija nakon prijetnji pojačati zaštitu obitelji Gurlica, voditelj Službe kriminalističke policije PU zadarske Bore Mršić kazao je kako su "poduzete sve potrebne mjere".

"Po prijavi policija je poduzela sve potrebne aktivnosti u vezi sa zaštitom obitelji. I dalje ćemo poduzimati takve ili slične radnje. Smatramo da obitelj nije životno ugrožena, a stanje sigurnosti u Zadru na visokoj je razini", kazao je Mršić. 

Podsjetimo, Darku Kovačeviću Daruvarcu u nedjelju istječe pritvor. Budući da je nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora zbog brutalnog premlaćivanja djevojke, do pravomoćnosti presude u pritvoru može ostati najdulje jednu šestinu istražnog zatvora, što je mjesec dana.

Daruvarac je optužen za prijetnju i nanošenje teških ozljeda 18-godišnjoj djevojci, ali je pušten na slobodu 14. prosinca nakon što se njegov branitelj nje pojavio na ročištu na Općinskom sudu pa nije bilo uvjeta za održavanje rasprave, a istekao je maksimalni rok od šest mjeseci zadržavanja u pritvoru.

Zbog puštanja na slobodu okrivljenog Darka Kovačevića prosvjede je u nekoliko gradova u Hrvatskoj organizirala Facebook grupa "Protiv pravosuđa koje štiti kriminalce".

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković hitno je doputovao u Zadar, razgovarao s predsjednicima zadarskih sudova i Državnog odvjetništva te izjavio da se na taj predmet nije moglo utjecati, ali će im to iskustvo poslužiti da zakonskim izmjenama unaprijede pravni okvir kako se u budućnosti to ne bi događalo. (M.T./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene