Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Državno sudbeno vijeće (DSV) danas nije odlučivalo o stegovnoj odgovornosti sutkinje Upravnog suda Mirjane Juričić koja je osporavala zakonitost saborske odluke o imenovanju ustavne sutkinje Slavice Banić te pritom navodno naštetila ugledu suda i sudačke časti.


Kako se sutkinja Juričić nalazi na bolovanju ona danas nije došla pred DSV pa je predsjednik tog tijela Ivan Turudić odgodio stegovno ročište i novo zakazao za 8. srpnja. Sutkinjinog odvjetnika Veljka Miljevića predsjednik DSV-a je upozorio da se odluka tada može donijeti i bez njene nazočnosti.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Ni baba Vanga ne zna što će vladajući sa slučajem sutkinje Banić' Slika nije dostupna Sutkinja Juričić: 'Ako se u parlamentu krši Ustav, onda je u državi sve moguće'

Stegovni postupak protiv Mirjane Juričić pokrenuo je u ožujku prošle godine bivši predsjednik Upravnog suda Ivica Kujundžić, tvrdeći da je iznošenjem neistina u medijima naštetila ugledu suda i sudačke časti. Osim toga njenu je stegovnu odgovornost zatražio i zbog navodnih pritisaka na djelatnike i suce Upravnog suda koji su odlučivali o njenoj tužbi protiv saborske odluke o imenovanju Slavice Banić.

Upravni sud je, naime, uvažio njene tvrdnje da je Hrvatski sabor sutkinju Banić imenovao iako nije udovoljavala uvjetima natječaja, no Ustavni je sud tu odluku ukinuo krajem travnja 2009. zauzevši stav da Upravni sud ne može poništavati odluke Sabora kao najvišeg zakonodavnog tijela.

Sutkinja Juričić u više je navrata odbacila sve optužbe uz tvrdnju da stegovni postupak protiv nje ne bi niti bio pokrenut da nije osporavala izbor ustavne sutkinje. (Hina)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju