Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Spačvi uginulo 1,5 tona ribe, uzrok još nepoznat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U rijeci Spačvi na području Lipovca, od ušća u rijeku Bosut do nekoliko kilometara uzvodno, uginulo je oko 1,5 tona ribe što su u nedjelju primjetili tamošnji pripadnici ribočuvarske službe, potvrdio je vodopravni inspektor u Vukovarsko-srijemskoj županiji Branimir Đanko.

U razgovoru s novinarima Đanko je naveo da su uzeti uzorci riječne vode te poslani na analizu kako bi se otkrili uzroci uginuća. Među uginulom ribom nalaze se kapitalni primjerci soma, štuke, šarana, smuđa i bijele ribe, teški i po nekoliko desetaka kilograma.

Pročitajte i ovo Riba Oglasilo se i Ministarstvo Odluka iz Bruxellesa zabrinula mnoge ribare: Smanjena je godišnja dopuštena kvota izlova jedne vrste ribe Slika nije dostupna stanovnici su šokirani Zbog "zelene juhe" vlasti razmišljaju o proglašavanju ekološke katastrofe: Na obali Španjolske masovni pomor ribe

Prema Đankovim riječima, uzrok uginuća ribe vjerojatno je tzv. zijev, prirodni fenomen uvjetovan nedostatkom kisika za život u vodi.

Pretpostavlja se da onečišćenje nije uzrok pomora ribe jer, kako navodi, Spačva u tom dijelu protječe kroz šumu te na tom području nema niti kanalskih ispusta.

"Po svemu sudeći, zbog naglih promjena temperature riba je vjerojatno doživjela tzv. temperaturni šok koji je pogodio posebice veće ribe dok su se manje uspjele prilagoditi", pojasnio je Đanko.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene