Zaplijena droga, ilustracija
Zaplijena droga, ilustracija Foto: MUP

Oko 46 kilograma droge marihuane pronašla je policija u Kaštelima u osobnom automobilu u vlasništvu jedne tvrtke, doznaje se u ponedjeljak u splitskoj policiji.


U osobnom vozilu parkiranom u Kaštel Sućurcu policijski službenici Službe kriminaliteta droga nakon vanjskog pregleda vozila, uz pomoć službenog psa za detekciju droga koji je pozitivno reagirao na drogu, u petak su obavili pretragu vozila.

Vezani članci Policija uhitila muškarca koji je zatočio ženu 01 Stravičan slučaj iz Istre: Danima u stanu držao zatočenu ženu i zlostavljao je, jedva je uspjela pobjeći Crnogorska policija zaplijenila pola tone marihuane - 1 Policija u Crnoj Gori zaplijenila pola tone marihuane: 85 paketa prevoženo kamionom uz PVC koševe za talijanskog kupca

Tom prilikom pronašli su i oduzeli 25 paketa sa sadržajem droge marihuane ukupne težine 45.800 grama.

"Vozilo je u vlasništvu poduzeća, a daljnje kriminalističko istraživanje je u tijeku", kazali su u policiji.

Neslužbeno se doznaje kako je vozilo već neko vrijeme bilo parkirano u Kaštel Sućurcu, ali ne pored tvrtke u čijem je vlasništvu, nego na drugom mjestu.

Izgleda kako je diler vozilo koristio isključivo kao mjesto na kojem je čuvao drogu za daljnju prodaju, no visoke su temperature, čini se, napravile svoje, pa je netko pozvao policiju i izrazio svoju sumnju koja se pokazala opravdanom.

Marihuanu je nanjušio novi policijski pas, njemački ovčar koji je naslijedio nedavno umirovljenog "kolegu" iste pasmine, nakon čega je policija tražila sudski nalog za pretres i dobila ga.

Policija nastavlja kriminalističko istraživanje.