Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

"Ljude treba naučiti da ulove ribu, a ne da im se cijelo vrijeme daje", poručio je premijer Zoran Milanović u 'aktualnom prijepodnevu' odgovarajući laburistu Mladenu Novaku što Vlada kani učiniti u obnovi hrvatske industrije.


"U okviru zakonskih mogućnosti i pravila o tržišnoj utakmici učinit ćemo sve, ali obećavati da ćemo učiniti nešto što ne možemo ili ne smijemo tako da diskriminiramo druge na tržištu, to ne možemo učiniti", rekao je premijer.

Vezani članci Predsjednikov sin Trebaju li i Grad i HOO financirati sina predsjednika Republike? ''Marko Milanović morat će odlučiti" Hrvoje Krešić Što se događalo iza zatvorenih vrata tijekom razgovora Plenkovića i Hrvoj-Šipek? "Nismo dobili prepisku"

Novak je premijera podsjetio kako je koncem 2011. u Sisku obećao spas Sisačke željezare, Segestice Sisak i HERBOS-a. Te dvije firme danas ne postoje, rekao je Novak, upozoravajući i da je HŽ CARGO gotovo uništen, da je upitna sudbina Petrokemije i Rafinerije Sisak.

Teške riječi u Saboru: 'Vi ste prorok koji proriče unatrag!'

"Takva obećanja nismo nikada davali i nećemo davati", uzvratio je Milanović ističući kako neke od firmi koje Novak spominje rade i konkurentnije su nego ikada, s manje zaposlenih.

"Neki će, nažalost, u ovoj utakmici morati položiti oružje, ali nastat će novi i jači koji će se boriti, koji će izvoziti", rekao je Milanović, poručivši da "ljude treba naučiti da ulove ribu, a ne da im se cijelo vrijeme daje".

"Ako gladuju - treba im dati ribu, ali treba učiniti sve da ne gladuju i da tu ribu ulove sami", bio je rezolutan premijer.

'Možda bi bio smisleniji odgovor da sam vam postavio pitanje koji je stav vaš osobno i vaše Vlade po pitanju razvoda braka između Nives Celzijus i Dine Drpića', komentirao je Novak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju