Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šok u Poreču

Gore nije moglo: Uništili povijesna umjetnička vrata kako bi postavili bankomat

Uništena povijesna vrata u Poreču (Foto: Loris Peršurić/Facebook)
Uništena povijesna vrata u Poreču (Foto: Loris Peršurić/Facebook) Foto: Loris Peršuri?/Facebook
Neshvatljiv čin devastacije kulturnog dobra dogodio se u petak navečer na Trgu slobode u Poreču gdje je na vrata iz razdoblja historicizma postavljen bankomat čime su vrata znatno oštećena.

Istarska policija potvrdila je da je u petak navečer zaprimila dojavu o oštećenju vrata te kako se provode izvidi radi utvrđivanja svih okolnosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Porečki 19-godišnjak Zanimljiv ulov policije: Kod mladića pronašli stotine krivotvorenih eura, a onda su mu pretražili kuću... Slika nije dostupna Za ostalima se još traga Uhićen muškarac koji je raznio bankomat u Novigradu

Iz Grada Poreča navode kako su vrata koja vode u zgradu gotovo simbol porečkog Trga slobode i pokazatelj visoke razine umjetničkog obrta tijekom austro-ugarskog razdoblja.

Svoje je ogorčenje tim činom izrazio porečki gradonačelnik Loris Peršurić rekavši da je takvo ponašanje neshvatljivo i bez poštovanja prema povijesti grada starog dvije tisuće godina.

"Boli me prije svega kao Porečana, a onda kao gradonačelnika. Toliki se ljudi iz dana u dan trude svojim radom, zalaganjem i djelima obogatiti i uljepšati ovaj grad, a netko sve zanemari i pokaže koliko ne voli Poreč i ono što Poreč ima", poručio je Peršurić. Dodao je da je taj događaj Grad prijavio policiji i konzervatorskom odjelu Ministarstva kulture kako bi netko odgovarao za devastaciju.

"Za takve devastacije svi moramo imati nultu stopu tolerancije", zaključio je porečki gradonačelnik. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene