Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najužurbanije mjesto

U ovo selo pristižu želje iz cijelog svijeta: "Svake godine dobije pola milijuna pisama, najviše iz Tajvana, Hong Konga..."

Samo je tjedan dana ostalo do Božića, a najužurbanije mjesto u ovom razdoblju je Selo Djeda Božićnjaka u Finskoj. Najviše posla imaju vilenjaci u poštanskom uredu u koji pristižu želje iz cijeloga svijeta.

Pripreme za najzaposleniju noć Djeda Božičnjaka u godini bliže se kraju. Saonice su već isprobane. A želje zaželjene.

U selu Djeda Božićnjaka, najviše posla ovih dana ima poštanski ured. Pristižu im pisma s dječjim željama iz cijeloga svijeta. Svake godine Djed Božićnjak dobije oko pola milijuna pisama, a ove godine ih je najviše stiglo iz Tajvana i Hong Konga, Poljske, Italije i naravno Finske.

Pročitajte i ovo Live Ivan Kaštelan, Tribunj - 2 Tribunj zavijen u crno Vozač koji je usmrtio djevojku bio je pod utjecajem droge: Dnevnik Nove TV doznaje što se dogodilo neposredno prije nesreće

"Svake godine Djed Božićnjak dobije oko pola milijuna pisama, a ove godine ih je najviše stiglo iz Tajvana i Hong Konga, Poljske, Italije i naravno Finske", rekla je Ritta. 

U Laponiju ne pristižu samo pisma, već i posjetitelji sa sve četiri strane svijeta. Djed Božićnjak ne stigne pročitati svako pismo, no trudi se poslušati sve želje posjetitelja.

Više pogledajte u videoprilogu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene