Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U prihvatni centar u Opatovcu i dalje pristižu izbjeglice i migranti, među kojima je stigla i 105-godišnja starica iz Afganistana, potvrdio je glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović.


Po njegovim riječima, 105-godišnja Afganistanka u centar u Opatovcu stigla je oko podneva sa skupinom izbjeglica i mingranta koji su u Hrvatsku iz Srbije ušli preko područja Bapske. Starica se trenutačno nalazi u centru kako bi bila registrirana, te kako bi joj bila pružena eventualno potrebna pomoć.

Vezani članci Slika nije dostupna U Hrvatsku u petak ušlo 3339 migranata Slika nije dostupna IZBJEGLICE U HRVATSKOJ Od ponoći do 15 sati stiglo gotovo 6000 izbjeglica, dosad ukupno 309.578 migranata

U opatovačkom prihvatnom centru u 13 sati bilo je oko 700 osoba, koje će do kraja dana biti vlakom i odvežene prema slovenskoj granici.

Od početka migracijske krize, u Hrvatsku je, prema podacima MUP-a do 9 sati u utorak, ušlo 263.407 migranata, od ponoći do 9 sati ušlo je 2013 migranata.

OSTOJIĆ PORUČIO SLOVENCIMA 'Bilo bi dobro da poslušate, nismo to govorili bez razloga'

Priljev izbjeglica koje preko područja Bapske ulaze u Hrvatsku zadnjih nekoliko sati je osjetno manji, rekao je prijepodne novinarima u Opatovcu glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović. "To međutim ne znači da ako je kamp sada prazan, već u nekoliko narednih sati neće ovdje biti nekoliko tisuća ljudi", kazao je Džigumović.

Rekao je kako je u proteklih nekoliko dana priljev izbjeglica i migranata manji za oko 1000 do 2000 osoba. "Međutim hoće li se taj trend smanjenja nastaviti, ne znamo", kazao je Domagoj Džigumović i dodao da očito izbjeglica i migranata nema niti na srbijanskoj strani, u Berkasovu, jer da ih tamo ima, već ušle u Hrvatsku.

Najveći broj izbjeglica i migranata u Hrvatsku je ušao u prošlu subotu, kada ih je preko Bapske prošlo 11.500. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju