Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Birači Sisačko-moslavačke županije i slavonske općine Čeminac u nedjelju na prijevremenim izborima biraju čelne ljude svojih jedinica.


Sisačko-moslavačka županija bira novog župana i dva njegova zamjenika.

Vezani članci Slika nije dostupna Žinić: Birači su prepoznali da možemo zaustaviti propadanje županije Slika nije dostupna 'Strašna hajka imala je za cilj skrenuti pažnju s projekata'

Šest je kandidata za župana: SDP-ov Davorko Vidović, HDZ-ov Ivo Žinić, HSP AS-ov Veljko Novak, laburist Mladen Novak, HSP-ov Pejo Trgovčević te nezavisni Ivica Dadović.

Pravo izlaska na izbore ima nešto više od 152 tisuće birača, kaže Lucijana Vukelić, predsjednica Županijskog izbornog povjerenstva u Sisku.

Sisačko-moslavačka županija nema čelnika od kraja kolovoza kad je ostavku dala dotadašnja SDP-ova županica Marina Lovrić Merzel protiv koje Uskok vodi istragu zbog sumnje u milijunsku korupciju, i koja je u pritvoru provela pet mjeseci.

Jutros prisegnula, popodne joj ukinuli zastupnički imunitet!

Čeminčani biraju načelnika općine i njegova zamjenika, bivši načelnik, koji je pripadao HDSSB-u, je umro, pa se novi traži na prijevremenim izborima. Četiri su kandidata: HNS-ov Zdenko Bosak, Milan Horvat s Nezavisne liste Ante Đapića, HDSSB/HSP-ov Goran Jumić i HDZ-ov Zlatko Pinjuh.

Birati prve ljude općine može oko 2.800 birača, kaže predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Čeminac Đimi Fuštin.

Troškovi prvog izbornog kruga u sisačkoj županiji procjenjuju se na oko tri milijuna kuna, u Čemincu na oko 200 tisuća kuna. 'Istodobno ćemo provesti i izbore za vijeća mjesnih odbora, pa će se nešto uštedjeti', napominje Fuštin.

Birališta se otvaraju u nedjelju u 7 sati, a zatvaraju u 19 sati. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook