Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Udruga u Ime Obitelji žestoko je napala način financiranja lista Novosti, tjednika srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj.


Tvrde kako su Novosti zloupotrebljavale novac koji su dobivale iz proračuna. Po analizi udruge U ime obitelji tjednik Novosti je za 2016. godinu dobio 3 milijuna i 200 tisuća proračunskih kuna.

Vezani članci Željka Markić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Pravni fakultet odbio zahtjev udruge "U ime obitelji": Ništa od prijave autora znanstvenog članka Etičkom povjerenstvu Mark Regnerus (Foto: U ime obitelji) Teksaški profesor u Zagrebu o djeci gay parova, hrvatski psiholozi upozoravaju: Njegova studija ima brojne nedostatke

"Dajemo novce kako bi se vrijeđali Hrvati", kažu iz udruge U ime obitelji.

"Mi zamjeramo što nije ispunjen kriterij. Da bi se novac dobio, kad se javno novac dodjeljuje, novac svih poreznih obveznika treba ispuniti određene kriterije", kaže Željka Markić iz navedene Udruge.

"Izričito se navodi da ako se ta sredstva koriste za širenje netrpeljivosti, netolerancije prema drugim manjinama ili većinskom narodu. Mi očekujemo da će im se oduzeti novac. Mi očekujemo da se postupa prema kriterijima", poručuje Markić.