Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekuju oduzimanje novca

U ime obitelji žestoko napali financiranje lista Novosti: "Dajemo novce da se vrijeđaju Hrvati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga u Ime Obitelji žestoko je napala način financiranja lista Novosti, tjednika srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

Tvrde kako su Novosti zloupotrebljavale novac koji su dobivale iz proračuna. Po analizi udruge U ime obitelji tjednik Novosti je za 2016. godinu dobio 3 milijuna i 200 tisuća proračunskih kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''dno dna diskriminacije'' Forum žena SDP-a: ''Željka Markić zagazila na teren na kojem su počivali zasadi nacizma'' Slika nije dostupna Nakon oslobađajuće presude Bandiću Udruga U ime obitelji: ''USKOK četiri godine vodi politički proces na račun građana''

"Dajemo novce kako bi se vrijeđali Hrvati", kažu iz udruge U ime obitelji.

"Mi zamjeramo što nije ispunjen kriterij. Da bi se novac dobio, kad se javno novac dodjeljuje, novac svih poreznih obveznika treba ispuniti određene kriterije", kaže Željka Markić iz navedene Udruge.

"Izričito se navodi da ako se ta sredstva koriste za širenje netrpeljivosti, netolerancije prema drugim manjinama ili većinskom narodu. Mi očekujemo da će im se oduzeti novac. Mi očekujemo da se postupa prema kriterijima", poručuje Markić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene