Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki majstor

U Hrvatskoj ljetuje još veća faca od Jamieja Olivera! Evo tko je ON!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najpoznatijih kuhara na svijetu ljetuje na Lopudu. Gennaro Contaldo u Hrvatskoj je s obitelji, a najviše uživa u hrani koju pronalazi svuda oko sebe. Oduševljen je hrvatskom tradicijom, kulturom i poviješću.

Doručak na Lopudu kod jednog od najpoznatijih kuhara na svijetu. Od jednostavnih namirnica koje nalazi oko sebe radi specijalitete.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Popusti i do 50 posto Festival okusa uselio u više od 300 restorana diljem Hrvatske! Slika nije dostupna Tema dana U kojem dijelu Hrvatske ste najbolje jeli?

Kruh je prvo osunčao na krovu, a začine pronašao u prirodi. 'Narezao sam ga, stavio na sunce negdje četiri sata. Divlji origano, zamislite divlji origano. U Londonu biste jedan ovakav platili stotinu funti', priča nam Gennaro Contaldo.

>> Pazite što pišete o njemu na društvenim mrežama - Jer, može vas pronaći!

On je autor nekoliko kulinarskih knjiga i zvjezda je BBC-jevih kulinarskih emisija. Lopudom je oduševljen. 'Pogledajte oko sebe, ovo je razlog. Tako je lijepo', kaže Contaldo.

Toliko mu je lijepo da je razmišljao i o kupnji kuće u Hrvastkoj. 'Vjerojatno će se nešto pojaviti, možda na ovom ili nekom drugom otoku', kaže.

U Hrvatskoj je drugi put, oduševljen je ozračjem u kojem se odmara. 'Kad dođe zima, jest ću ove sušene smokve i sjetit ću se Hrvatske', kaže Contaldo.

Nikada, kaže, ne bi odabrao drugi posao za sebe. Kuhat će do kraja života. 'To je život. Jedi da bi živio, živi da bi jeo', napominje.

Jedan od zadataka mu je i podučavati druge. Učitelj je najpoznatijem kuharu današnjice Jamieju Oliveru. 'On je moj posvojeni sin, na način da sam ga posvojio kako bih ga naučio kuhati. Bio je vrlo mlad, tako da smo ubrzo postali kao otac i sin', kaže Contaldo.

A upravo bi s Jamiejem mogao u nove projekte koji možda uključe i Hrvatsku. 'Ako budemo planirali nešto, vjerojatno ćemo doći tu. Volim ovaj otok, ovaj hotel i da, zašto ne doći snimati ovdje', kazao je na kraju Gennaro Contaldo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene