Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grobna mjesta

U Hrvatskoj i u slučaju smrti treba dignuti kredit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog velike gospodarske krize drastično je pala potražnja građana za stambenim i kreditima za kupnju automobila. S druge strane, banke bilježe povećano zanimanje za takozvane 'Kredite za ukope'. U Hrvatskoj je život sve skuplji, ali ni smrt nije jeftina. Za troškove pokopa čak 70 posto građana nema izbora do podići kredit i otplaćivati ga godinama.

Danas nije jeftino umrijeti. Smrt uvijek iznenadi, ali i cijena pokopa. Pokop na kredit postao je pravilo. Građani pokope plaćaju karticama, a grobnice otplaćuju godinama.
Malo je onih koji usluge pokopa plaćaju u gotovini. Plaćanje karticama sve je popularnije.

Pročitajte i ovo Rad trgovina i šoping-centara Podaci DZS-a Otkrivene prehrambene navike Hrvata: Pogledajte koliko trošimo na hranu, ali i koje meso najviše jedemo Taksi Paprena cijena "Za 9 kilometara naplatio mi je čak 105 eura": Pogledajte nevjerojatno objašnjenje taksista

Nema te želje koju pogrebna poduzeća ne mogu ispuniti. U radionicama se izrađuje oprema po mjeri, ukusu i platnim mogućnostima svakog kupca. Cijene grobnica mnogima su previsoke pa se odlučuju za kremiranje.

Grobno mjesto, lijes, posteljina, križ - najjeftiniji pokop stoji oko 13 tisuća kuna. Nadgrobna ploča, mramorna galanterija i skulptura po želji plaća se i do 160 tisuća kuna.Svaka roba ima svoga kupca, jer - nužda za novčanik ne pita.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene