Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog velike gospodarske krize drastično je pala potražnja građana za stambenim i kreditima za kupnju automobila. S druge strane, banke bilježe povećano zanimanje za takozvane 'Kredite za ukope'. U Hrvatskoj je život sve skuplji, ali ni smrt nije jeftina. Za troškove pokopa čak 70 posto građana nema izbora do podići kredit i otplaćivati ga godinama.


Danas nije jeftino umrijeti. Smrt uvijek iznenadi, ali i cijena pokopa. Pokop na kredit postao je pravilo. Građani pokope plaćaju karticama, a grobnice otplaćuju godinama.
Malo je onih koji usluge pokopa plaćaju u gotovini. Plaćanje karticama sve je popularnije.

Vezani članci Cijene goriva A sad malo dobrih vijesti: Od ponoći niže cijene goriva, olakšanje i za one koji voze na plin Slika nije dostupna Kakva će biti sezona: Je li kriza i turiste natjerala na štednju?

Nema te želje koju pogrebna poduzeća ne mogu ispuniti. U radionicama se izrađuje oprema po mjeri, ukusu i platnim mogućnostima svakog kupca. Cijene grobnica mnogima su previsoke pa se odlučuju za kremiranje.

Grobno mjesto, lijes, posteljina, križ - najjeftiniji pokop stoji oko 13 tisuća kuna. Nadgrobna ploča, mramorna galanterija i skulptura po želji plaća se i do 160 tisuća kuna.Svaka roba ima svoga kupca, jer - nužda za novčanik ne pita.