Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Hrvatskoj djeluje čak 75 sotonističkih sekti. Jesu li one uzrok samoubojstava djece?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U godinu dana u Hrvatskoj se ubilo čak 22 djece tinejdžerske dobi. Val samoubojstava posljednjih dana pokrenuo je mnoga pitanja, a na neka su večeras u emisiji '10 do 8' pokušali odgovoriti Nebojša Buđanovac, stručnjak koji proučava vezu samoubojstava i misterioznih sotonističkih sekti, Gibonni, UNICEF-ov ambasador i pjevač Luka Nižetić.

Nebojša Buđanovac iznio je večeras alarmantan podatak kazavši da u Hrvatskoj postoji i djeluje 75 sekti crne, sotonističke orijentacije. One mladima nameći paradigmu da je autodestrukcija poželjna, tako da se tinejdžeri izgladnjuju, režu žiletima i na kraju ubijaju. 

Pročitajte i ovo Mladi "Štedi, uloži i život posloži" Jesu li mladi u Hrvatskoj financijski pismeni? O novcu treba učiti od najranije dobi Ilustracija Ostavljena djeca Tijelo nestalog dječaka (13) pronašli zakopano u napuštenom povrtnjaku: Prije smrti prebacio je novac s računa

Buđinovac je naglasio kako iza sekti u pravilo stoje visokoobrazovani ljudi, neki od njih čak su poznati psiholozi, koji su vrhunski manipulatori. 

Dokazano je da je trećina suicida izravno povezana sa sektama. Buđanovac kaže kako je o svemu obavijestio policiju, te naglašava kako o ovom problemu treba javno govoriti te na taj način demistificirati sekte i tako smanjiti interes tinejdžera.

>> Djevojčica (14) u oproštajnom pismu nije napisala zašto se ubila

>>  Varaždinski učenik se zapalio pred djevojčicom zbog koje je patio!

Oglasio se i Gibonni, UNICEF-ov ambasador koji apelira na sve ljude koji imaju utjecaj, od države, socijalnih službi i crkve, da shvate ozbiljnost problema te naprave djelotvoran projekt. 

A da je za takvo što krajnje vrijeme svjedoči i jučerašnje samoubojstvo 14-godišnjakinje iz Našica,  zadnje je u nizu tragičnih događaja. Dan prije u Varaždinu 14-godišnjak se sam zapalio, a liječnici se još uvijek bore za njegov život.

U mjestu Čačinci u veljači trinaestogodišnjak se također objesio. Na Rabu u studenom dvije djevojke zajedno su skočile u smrt sa zvonika.

Luka Nižetić na kraju emisije pozvao je tinejdžere da mladost iskoriste za znanje, ljubav i prijateljstvo. 

Cijelu emisiji '10 do 8' pogledajte u priloženom video dodatku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene