Helikopter, ilustracija (Foto: Pixell)
Helikopter, ilustracija (Foto: Pixell)

Jedna je mala Bračanka bila jutros jako nestrpljiva doći na ovaj svijet, pa nije pričekala da helikopter koji je s otoka prevozio njezinu majku sleti u Split.


Tako je u helikopteru Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u četvrtak u 4:45 na hitnom medicinskom letu s otoka Brača rođena beba.

Majka je rodila djevojčicu netom prije slijetanja helikoptera na helidrom KBC-a Split na Firulama. Sretnom trenutku porođaja svjedočila je posada Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze: kapetan natporučnik Sebastijan Trepšić, kopilot natporučnk Tomislav Barbir te tehničar letač nadnarednik Zdenko Kačarić.

Kapetan posade natporučnik Trepšić kazao je kako se sve odvijalo vrlo brzo, budući da sam let s otoka Brača traje 10-ak minuta.

"Sve je proteklo bez komplikacija, majka i djevojčica su dobro i to je za letačku posadu bio najljepši završetak dežurstva. Prekrasan je to osjećaj koji pamtite cijeli život. To je ono što čini ljepotu letenja i ovog poziva, jer osim humanih misija spašavanja ljudskih života u prilici smo svjedočiti i rađanju jednog novog života“, istaknuo je Trepšić.