Prijevoz pacijenta helikopterom HRZ-a, arhiva (Foto: Pixell)
Prijevoz pacijenta helikopterom HRZ-a, arhiva (Foto: Pixell) Foto: Pixell

U helikopteru Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Mi-8 MTV u srijedu je na hitnom medicinskom letu s otoka Raba rođena beba.


Majka je rodila djevojčicu prije slijetanja helikoptera na helidrom Delta u Rijeci , a sretnom trenutku porođaja svjedočila je posada Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 91. zrakoplovne baze u sastavu: kapetan posade bojnik Krešimir Abramović, kapetan helikoptera satnik Bojan Bosnić, kopilot narednik Danijel Marušić, tehničar-letač natporučnik Roko Hatvalić, dr. medicine i nadnarednica Iris Šimić, medicinska sestra.

Vezani članci Helikopter 58 D Kiowa Warrior Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, ilustracija Helikopteri Kiowa Warrior ponovno lete, istraga o padu još nije gotova Sirijska djevojčica koja se smijala bombama Video zbog kojeg ćete pustiti suzu: Djevojčica koju je otac učio da se smije dok oko njih padaju bombe sada je na sigurnom

Kapetan posade ETH 91. zrakoplovne baze bojnik Krešimir Abramović kazao je kako je ovo jedno od iskustava koje će sigurno pamtiti cijeli život te kako je na kraju priče, najvažnije da su majka i njezina djevojčica dobro.

"Nitko od nas još nije imao ovakvo iskustvo. Iz perspektive pilota u helikopter je ušla pacijentica na nosilima, a izašla žena sa tek rođenom bebom na prsima. Medicinski tim odlično se snašao i obavio porod i ovom bi prilikom pohvalio profesionalnost svih uključenih i u svoje ime i ime cijele posade, čestitao roditeljima i danas rođenoj curici poželio svu sreću" kazao je Abramović i na kraju dodao: "Ovo je svima nama bio najljepši let u karijeri i ovakvi trenuci su razlog zašto uživamo u ovom poslu".