Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U dvije jame u Lici pronađeni ostaci 30 žrtava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dvjema jamama na području Prijeboja u Lici, pronađeni su posmrtni ostaci 30-ak osoba, žrtava Domovinskog rata, ali među njima ima i ostataka žrtava poraća Drugog svjetskog rata, rekla je potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor koja je nazočila istražnim radovima kod jame "Sorić Krčevina".

U jami "Volaški vrh" pronađeni su ovih dana posmrtni ostaci 20-ak osoba, a u jami "Sorić Krčevina", dubokoj između 82 i 87 metara, dosad su nađeni ostaci 10-ak osoba.

Pročitajte i ovo Mjesto zločina, Srbija, ilustracija (Foto: AFP) KOD ČAČKA Užas u susjedstvu: Šokirani šumar pronašao obezglavljeno tijelo nestale žene, ali to nije bilo najgore... Slika nije dostupna U Plitvičkoj šumi pronađeni ostaci ratnih žrtava

S ovim dvjema grobnicama dosad je otkriveno 145 masovnih grobnica žrtava iz Domovinskog rata, rekla je Kosor.

Istražne radove obavlja stručni tim Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u suradnji sa speleološkim timom iz Zagreba.

Istaknula je kako njezino ministarstvo provodi ekshumacije i zbrinjavanje svih žrtava, podsjećajući da je prošle godine organiziralo i pokop žrtava Križnog puta pogubljenih u Maceljskoj šumi 1945. godine. 

Ministrica Kosor podsjetila je da se na popisu zatočenih i nestalih branitelja i civila iz Domovinskog rata još uvijek nalaze 1122 osobe.

Vlada je odlučna u potrazi za svakom osobom, o čemu svjedoči i 285 izvedenih probnih iskapanja u posljednje tri godine, rekla je.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene